Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gubitak 160 radnih mjesta

SDP-ov Domagoj Hajduković zbog Megglea poslao otvoreno pismo Plenkoviću: "Je li to ta sigurna Hrvatska o kojoj ste toliko govorili?"

Domagoj Hajduković (Foto: Dnevnik.hr)
Domagoj Hajduković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Hajduković (Foto: Dnevnik.hr) Domagoj Hajduković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Hajduković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a Domagoj Hajduković uputio je otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, a vezano za najavu o gašenju proizvodnog pogona tvrtke Meggle Hrvatska u Osijeku.

Tvrtka Meggle Hrvatska u četvrtak je objavila da restrukturira poslovanje u Hrvatskoj i do kraja godine gasi proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase.

Pročitajte i ovo Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija'' Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Hajduković u priopćenju podsjeća kako je Plenković u mandatu prošle Vlade često govorio o "Projektu Slavonija" i kako se u istok Hrvatske jako puno ulaže.

"Poštovani predsjedniče Vlade, zbog takvih projekata, mahom infrastrukturnih poput društvenih domova i uređenja urbanih cjelina, niti jedan Slavonac i Baranjka neće se odlučiti ne potražiti svoju sreću negdje izvan naše regije, bilo dalje u Hrvatskoj ili još dalje u nekoj od zemalja članica Europske unije.

S druge strane, zatvaranje proizvodnje i gubitak radnih mjesta sigurno neće učiniti ništa dobroga ovoj gospodarski i demografski već opustošenoj regiji", ističe Hajduković i navodi kako je 160 radnih mjesta za gospodarske prilike u Slavoniji ogromna brojka.

"Egzistencija 160 obitelji je ugrožena, da ne govorim o poljoprivrednicima koji su proizvodili mlijeko za osječku mljekaru. Je li to ta sigurna Hrvatska o kojoj ste toliko govorili? Iz perspektive Slavonije, Osijeka i radnika, sigurno nije.

Među razlozima za zatvaranje proizvodnje u Osijeku, tvrtka Meggle Hrvatska navodi krizu u Agrokoru i krizu vezanu za epidemiju COVID-19. Sigurno se na ovakav potez ne bi odlučili da je Vlada odlučnije i efikasnije odgovorila na obje spomenute krize", smatra Hajduković, koji apelira na Plenkovića da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se spasila ova radna mjesta.

"Budite ono što gospodarstvenici traže u Vladi – partner, jer budete li se ponašali drugačije, bojim se da ćemo čitati o zatvaranju mnogih drugih tvornica diljem Hrvatske. Birači u dvije slavonske izborne jedinice su Vama i vašoj stranci dali veliko povjerenje. Nemojte ga iznevjeriti već u prvim danima nove Vlade", zaključno poručuje. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene