Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Zagrebu je danas na tajnoj lokaciji otvoreno novo sklonište Autonomne ženske kuće, u čiju je adaptaciju i opremanje uloženo oko pet milijuna kuna.


Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rečeno, sklonište je namijenjeno ženama i djeci kojima je zbog nasilja u obitelji potreban smještaj na tajnoj adresi.

Vezani članci Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Tomašević o zagrebačkim skloništima: "Zakonskim izmjenama se išlo u lošem smjeru, ali lako je sada biti pametan" Slika nije dostupna Autonomna ženska kuća seli na tajnu adresu

Kuća je uređena po najvišim standardima EU-a, a prostire se na 457 četvornih metara. Sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, igraonice za djecu, te devet spavaonica s ukupno 41 ležajem.

Voditeljica Autonomne ženske kuće Neva Toelle, podsjetila je kako je kuća zajednički projekt Vlade i Grada Zagreba.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poželjela je budućim korisnicama da u Autonomnoj ženskoj kući pronađu mir, ljubav i prijateljstvo, dok ponovno "ne stanu na noge".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će Grad Zagreb uvijek stajati iza takvih projekata, a muškarcima poručio da, ako imaju viška energije, idu s njim na Sljeme ili neka se tuku sa Stipom Drvišem ili Mirkom Filipovićem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju