Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoreno novo sklonište Autonomne ženske kuće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je danas na tajnoj lokaciji otvoreno novo sklonište Autonomne ženske kuće, u čiju je adaptaciju i opremanje uloženo oko pet milijuna kuna.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rečeno, sklonište je namijenjeno ženama i djeci kojima je zbog nasilja u obitelji potreban smještaj na tajnoj adresi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Autonomnoj ženskoj kući 200 tisuća kuna iz državnog proračuna Slika nije dostupna Autonomna ženska kuća seli na tajnu adresu

Kuća je uređena po najvišim standardima EU-a, a prostire se na 457 četvornih metara. Sastoji se od dnevnog boravka, kuhinje, igraonice za djecu, te devet spavaonica s ukupno 41 ležajem.

Voditeljica Autonomne ženske kuće Neva Toelle, podsjetila je kako je kuća zajednički projekt Vlade i Grada Zagreba.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i
međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poželjela je budućim korisnicama da u Autonomnoj ženskoj kući pronađu mir, ljubav i prijateljstvo, dok ponovno "ne stanu na noge".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako će Grad Zagreb uvijek stajati iza takvih projekata, a muškarcima poručio da, ako imaju viška energije, idu s njim na Sljeme ili neka se tuku sa Stipom Drvišem ili Mirkom Filipovićem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene