Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autonomna ženska kuća

'Šišljagićeve izjave su uvredljive, nedopustive i seksističke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autonomna ženska kuća Zagreb izvijestila je danas kako osuđuje izjave saborskog zastupnika HDSSB-a Vladimira Šišljagića upućene potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor, ocjenjujući ih ‘uvredljivim, nedopustivim i seksističkim’.

Šišljagićeve izjave kako ‘nije očekivao od ministrice obitelji koja je rasturila četiri braka da nekoga proziva i dijeli lekcije’, kao i da su ‘njezini ispadi postali sve učestaliji’ te joj savjetuje da ‘potraži dobrog psihoterapeuta’ podsjećaju na davna vremena i danas već pomalo zaboravljenu diskriminatorsku i seksističku krilaticu ‘mudrac-madrac’, navodi se u priopćenju Autonomne ženske kuće Zagreb (AŽKZ), koje je potpisala aktivistica AŽKZ-a Neva Toelle.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Potrebno razjasniti' Šišljagić: HDSSB nije nikom jamčio da će podržati ustavne promjene! Slika nije dostupna Autonomna ženska kuća seli na tajnu adresu

Aktivistice AŽKZ-a pozivaju nadležna državna tijela da u ovakvim situacijama uvijek, bez obzira na stranačku pripadnost žene na koju se seksistički ispad odnosi, bez izuzetka postupe po službenoj dužnosti te provedu sve potrebne radnje kako bi se sankcioniralo kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Podsjećaju kako je središnje tijelo za suzbijanje diskriminacije pučki pravobranitelj, koji podnosi kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu, uz pristanak osobe za koju postoji sumnja da je žrtva diskriminacije. Predviđena kazna za kršenje temeljnih ljudskih prava na osnovi diskriminacije iznosi od šest mjeseci do pet godina zatvora, navodi se u priopćenju AŽKZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene