Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoreni susreti udovica poginulih hrvatskih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u Virovitici susrete udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Na Susretima memorijalnog, športskog i radnog karaktera, organiziranim u povodu obilježavanja 15. obljetnice djelovanja Zajednice udruga udovica, sudjeluje oko 120 žena iz čitave Hrvatske.

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Potpredsjednica Vlade Kosor izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa Zajednicom, a posebno se zahvalila na suradnji u izradi novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. 

Pritom je podsjetila kako je prihvaćen prijedlog Zajednice za izmjenom Zakona u dijelu koji se odnosi na priznavanje statusa dragovoljca hrvatskim braniteljima koji su poginuli prije ispunjenja zakonskog roka, a bili su u obrani Hrvatske, te bi imali status dragovoljca da nisu poginuli.

Istaknula je i kako je u suradnji sa Zajednicom i fakultetima
pronađeno rješenje te omogućena prednost pri upisu na visoka učilišta za djecu poginulih, zatočenih, nestalih hrvatskih branitelja i 100-postotnih ratnih vojnih invalida.

Predsjednica Zajednice Neda Balog uručila je Jadranki Kosor Plaketu br. 1 "Dokazano prijateljstvo", u znak zahvale za pomoć radu Zajednice, udovicama i djeci poginulih hrvatskih branitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene