Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poruka Sloveniji: 'Otvorena pitanja rješavaju se na državnoj razini, a ne na ulici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska Vlada ne želi službeno komentirati jučerašnje uvrede na račun Hrvatske iz redova slovenskih desničarskih političara. Iz Banskih dvora i Ministarstva vanjskih poslova poručeno je tek kako se otvorena pitanja rješavaju na državnoj razini, a ne uličnim prepucavanjem koja služi kao predizborna kampanja u Sloveniji.

Predsjednik Mesić, na povezivanje Hrvatske sa zločinima u Drugom svjetskom ratu, pita gdje su to u Hrvatskoj slovenski grobovi. Da na uvredljive provokacije susjeda ne treba nasjedati, poručuju i oporbene stranke. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> Jorasovi simpatizeri prosvjedovali pred parlamentom i hrvatskim veleposlanstvom

‘Na marginalce poput Jelinčića i Podobnika ne treba reagirati jer oni su smišljeni da provociraju uz neke svoje unutarpolitičke razloge i logike’, rekao je je Jozo Radoš.

‘Hrvatsko slovenski odnosi su ozbiljno pitanje i treba ih rješavati ozbiljna politika i zato ne treba reagirati na neozbiljne izjave neozbiljnih slovenskih političara i stranaka’, komentirao je Neven Mimica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene