Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezaposleni, studenti, ali i zaposlene osobe te poslodavci od danas savjete o poslu i karijeri mogu pronaći na istom mjestu.


Na zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu otvoren je prvi Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri - CISOK. U Hrvatskoj će biti otvoreno ukupno osam takvih centara, a financirani su s gotovo 4 milijuna eura iz europskih pristupnih fondova.

>>
Završili ste fakultet i ne možete naći posao? Evo koje su vam mogućnosti!

'Ljudi koji dolaze u CISOK nisu broj, nisu besprizorno lice s druge strane, nego su to osobe sa svojom osobnosti,željama i mogućnostima, a na nama je da te mogućnosti i želje usmjerimo prema onom što je najvažnije - da se zaposlimo', kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Vezani članci Put od škole do posla (Foto: Dnevnik.hr) Objavljena lista deficitarnih zanimanja: Ovo su struke s kojima je najlakše doći do posla Slika nije dostupna Kako ulažete u svoj posao ili karijeru?

Besplatnim savjetima, radionicama i testiranjima u odabiru ili promjeni karijere građanima će pomagati savjetnici. 'Bit ovoga centra je da se izdvoji iz same zgrade HZZ-a, da izaže van, da bude bliži korinicima, kazala je Ankica Paun Jarallah, ravnateljica HZZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook