Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otvoren znanstveno-sveučilišni kampus Borongaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvorenje Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj bitan je iskorak za Hrvatsku i simbolički označava novu eru u kojoj će se svi potencijali usmjeravati na ljude i obrazovanje jer bez znanja nema budućnosti, suglasni su predsjednici države i Vlade, Stjepan Mesić i Ivo Sanader.

Oni su danas bili na svečanosti uz predstavnike akademske zajednice zagrebačkog Sveučilišta te mnoge uglednike iz političkog, javnog i gospodarskog života.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stjepan Mesić o Sanaderu 'Žalosno je da bivši premijer bježi, još žalosnije da nije zaustavljen' Slika nije dostupna Dnevni avaz tvrdi WikiLeaks: Sanader Silajdžića smatrao staromodnim

Predsjednik Mesić današnji dan ocjenjuje prijelomnim jer smatra kako bez ulaganja u znanost i obrazovanje nema budućnosti.

'Potrebni su nam mladi obrazovani ljudi kako se ne bismo plašili ulaska u euroatlantske integracije koje su naša budućnost', izjavio je Mesić.

Premijer Sanader istaknuo je kako se društvo i gospodarstvo znanja ne mogu ostvariti bez realizacije projekta - srednja škola za sve.

Program svečanosti uključio je otvaranje triju zgrada - Edukacijsko -rehabilitacijskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti i Hrvatskih studija te potpisivanje ugovora o kreditu u iznosu od 358 milijuna kuna od kojih će se 13 posto iskoristiti za nastavak radova na kampusu Borongaj.

Ugovor su potpisali rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš te predsjednici Uprava Zagrebačke banke i Privredne banke Zagreb Franjo Luković i Božo Prka.

Rektor Bjeliš koji je, uz ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca, bio domaćin svečanosti, istaknuo je da se s toga velikog događaja javnosti može uputiti jasna poruka - započeli smo velike promjene u obrazovanju, ali za to još nisu ostvareni uvjeti, na što, podsjetio je Bjeliš, jasno upozoravaju akademska i šira javnost.

Po riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ono što Zagreb može učiniti u poboljšavanju tih uvjeta bit će i tramvajska poveznica između Dubrave i Borongaja.

Primorac je podsjetio da današnje svečanosti ne bi bilo bez
konsenzusa koji su postigli akademska zajednica i politika. Najavio je da će kampus Borongaj biti središte izvrsnosti koje će, kada bude dovršeno, okupiti oko 35 tisuća studenata i u kojemu će biti 20 visokoškolskih ustanova, petnaestak instituta i 20 agencija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene