Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 60 izlagača

Otvoren 5. ZeGeVege festival održivog življenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peti ZeGeVege festival održivog življenja otvoren je danas na Trgu bana Josipa Jelačića.

Na festivalu će u dva dana izlagati više od 60 izlagača i promovirati proizvode isključivo biljnog podrijetla.

'Ovim festivalom promoviramo vegetarijanstvo, zdravu prehranu, eko proizvodnju te održivi način življenja', kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorivši festival.

Istaknuo je da je ovaj festival pridonio tome da sve više građana podupire vegetarijanstvo te izrazio nadu da će taj postotak rasti iz godine u godinu.

Predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman naglasio je da je održivi način življenja jako važan 'jer je sve manje vremena da napravimo reda kako bi opstali na ovom planetu'. 'Drago mi je da je Zagreb prepoznao tu važnost i da je ZeGeVege je postao važan dio Zagreba, Zagrepčana i čitave Hrvatske', dodao je.

Oman je pozvao građane da u sklopu Vege izazova od danas pa do 1. listopada, kada se obilježava Svjetski dan vegetarijanstva, pokušaju biti vegetarijanci ili vegani.

Na festivalu izlažu domaći i inozemni izlagači, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative, a tijekom festivala podijelit će se 130 zanimljivih nagrada te edukativne brošure.

Pročitajte i ovo Proljetni festiva u Stuttgartu Neobjašnjiv slučaj Gotovo 800 oboljelih u Njemačkoj nakon posjeta festivalu: "Ne znamo točno koji je izvor" Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

>> Sony promovira Zagreb, oduševljeni gradom!

Na središnjem zagrebačkom trgu postavljeno je i reciklažno dvorište, te dječji kutak s posebnim eko programom, radionica kuhanja i škola eko vožnje.

Na pozornici će se izmjenjivati glazbene radionice i brojne plesne točke te izvođači najrazličitijih glazbenih stilova, od Kikića preko Elme do Picksiebnera.

Na video štandu prikazivat će se filmovi, među kojima i prigodni novi film 'Užitak hrane'.

Danas je festival otvoren od 9 do 21 sat, a u subotu, 8. rujna od 9 do 17 sati. Potporu ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, koji se od ove godine održava kao dio međunarodnih festivala Veganmania, dali su predsjednik Republike Ivo Josipović, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Turistička zajednica grada Zagreba.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene