Otok Čiovo kod Trogira zimi ima oko 5.000, a ljeti zbog turista više od 20 tisuća stanovnika. Nedavno otvoren Čiovski most riješio je prometne gužve kroz grad Trogir, ali otok i dalje muči infrastruktura.

Galerija


Zastoji u kojima se satima čekalo da bi se s otoka Čiovo stiglo do Trogira riješeni su novim mostom, ali promet i dalje predstavlja problem. Ukrcavanje u mjesni autobus u mjestu Slatine, tijekom čega je zaustavljena cijela kolona vozila, samo je jedan od primjera.

Vezani članci Most Čiovo (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Otvaranje koje je život značilo: Nevjerojatan prizor u Trogiru nakon svega nekoliko dana Pored mosta Čiovo osvanuo grafit s prijedlogom promjena imena (Foto: Dnevnik.hr) Samo dva dana nakon otvaranja pored mosta Čiovo osvanuo veliki grafit

Nova otočna cesta na koju se ulazi blizu novog mosta još nije dovršena. U Okrugu, na drugoj strani Čiovo, jedva ju čekaju. Novi most je puno pomogao, ali Čiovo treba pravu prometnicu.

Problema ima i sa strujom i vodom, ali Bruna Dadić, zamjenica načelnika Općine Okrug, tvrdi da je situacija sada bolja.

"Previše je potrošača na našem području: apartmani, klime, frižideri, restorani. Naravno da je preopterećeno, ne može se niti očekivati ništa drugo", rekla je Dadić.

Gore bazeni, dolje septičke jame, negdje pak ima vode, a nema kanalizacije. Apartmani su sve puniji,a infrastruktura je stara desetljećima.

"Kanalizacije nemamo. Umjesto nje imamo septičku jamu", rekao je Damir Kulednjak.

Zbog velikog interesa turista velik je interes i jakih investitora za još neizgrađenu južnu stranu. Radi se o samom kraju otoka, zbog čega iz Općine tvrde kako im za to neizostavno treba brza cesta.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr