Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otet riječki pomorac

Otmičari hrvatskog pomorca ne žele novac već slobodu svojih boraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O otetom hrvatskom pomorcu stižu proturječne informacije.

Pobunjenici s kamerunskog broda objavili su kako će  šestoricu taoca, među kojima je i hrvatski pomorac, razmijeniti za oslobađanje osmorice svojih boraca iz zatvora.

Pročitajte i ovo Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas" Slika nije dostupna Konačno oslobođen Obitelj se veseli povratku otetog hrvatskog pomorca

Ova informacija je novost jer se prije pričalo isključivo o otkupnini, piše Novi list. Hrvatski pomorac Klaudio Stilin, koji je plovio pod luksemburškom zastavom u vlasništvu belgijskog brodara Jana de Nula, otet je u noći između 12. i 13. rujna nedaleko od luke Douala na jugu Kameruna.

>> Oteti hrvatski pomorac je živ i zdrav

Jerry Owei, vođa skupine Borci za slobodu koji su oteli brod, poručio je da drže šestoricu talaca. Dodao je kako taoce ne namjeravaju pustiti sve dok kamerunski predsjednik Pul Biya pregovorima ne postigne oslobađanje osmorice njihovih boraca iz zatvora u Bueai. Novi list piše kako je u ponedjeljak neimenovani kamerunski izvor objavio da otmičari traže puno novca za oslobađanje taoca.

Iz Sindikata hrvatskih pomoraca kažu kako od belgijskog kriznog stožera nisu dobili ovakve informacije. 'Zadnje što smo mi iz pouzdanih izvora čuli jest vijest da se radi o nigerijskim pobunjenicima koji su stupivši u vode Kameruna izvršili invaziju', rekli su iz sindikata. Iz Ministarstva vanjskih poslova i iz Ministarstva mora, prometa i veza nisu imali informacije o otetom pomorcu niti o eventualnim zahtjevima otmičara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene