Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bogatstvo pod zemljom

Otkriveno što je Nadan Vidošević čuvao u tajnom bunkeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U troetažnoj Vili Nadana Vidoševića, odnosno u bunkeru koji se nalazi ispod njegove kuće na Gornjem Prekrižju nalazi se mnoštvo statusnih trofeja, slika, skulptura, antiknih karata i amfora...

Ogromna polica s knjigama u vili Nadana Vidoševića samo je paravan za prolaz u podzemlje, odnosno u bunker kojemu je pronađeno više od 500 slika, 30 amfora, zbirka stakla iz rimske arheologije, više od 30 skupocjenih starih knjiga, unikatne karte Dalmacije te niz skulptura, piše Jutarnji list.

>> Vidoševiću će blokirati imovinu: Evo što će biti s bogatstvom

Pohranjene slike djela su autora poput Vlahe Bukovca, Miroslava Kraljevića, Lea Juneka, Marina Tartaglia, Joze Kljakovića, Emnauela Vidovića, Oskara Hermana i mnogih drugih.

U bogatoj kolekciji se nalaze i umjetnine Meštrovića, Vojina Bakića, Tomislava Otona Ivekovića, Bukovčev 'Krist na odru' i mnoge druge. No to nije sve, u bunkeru se nalazi niz lovačkih trofeja – tu su medvjedi, jeleni, vukovi, mufloni pa čak i polarni medvjed.

Podsjetimo, bunker je prostorija koje nema u nacrtima kuće Nadana Vidoševića, a otkrivena je tijekom pretresa kuće. U četvrtak su se stavljali brojevi na svaku sliku i skulpturu. Kad se to završi, slike se moraju osigurati radi mogućih oštećenja u transportu i nakon toga će se prevesti u Muzej suvremene umjetnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Proširena istraga HGK platio 350 tisuća kuna za uknjižbu Vidoševićih vila?! Slika nije dostupna Kako se dođe do njih? Stručnjak o Vidoševićevim knjigama: 'To su cifre od kojih vam se zavrti u glavi!'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene