Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U lipu

Otkriveno koliko je točno koštala proslava ulaska u EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je otkrila koliko je po pojedinim stavkama koštala proslava ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Vlada je na današnjoj sjednici premijerovom uredu odobrila da iz preostalih proračunskih zaliha podmiri preostale troškove organizacije proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Riječ je o iznosu od 1,3 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković "Druži se s kriminalcima" Vlada o Milanovićevim izjavama: "Novi pisani uradak patološkog lažljivca demonstrira obrazac ponašanja iskompleksiranog luzera" Andrej Plenković Reakcija na predsjednika "To je protuustavni napad": Vlada odgovorila Milanoviću, tvrde da Plenković nije mogao tražiti provjeru Turudića

>> VIDEO i FOTO EVO kako je Hrvatska proslavila ulazak u EU

Na Vladinim je službenim web stranicama tijekom dana objavljen i kompletan troškovnik proslave. Ukupno je potrošeno 6.488.769,74 kn, od čega je najveći iznos otišao na zakupnine i najamnine (oko 3,3 milijuna) te na intelektualne i osobne usluge (oko 2,3 milijuna kn).

Najmanja navedena stavka je trošak električne energije u Klovićevim dvorima - 687,41 kn.

U objavljenom se dokumentu može vidjeti da se, primjerice, na uredski materijal (blokove, mape, olovke) potrošilo 47.715 kuna, a na sitan inventar (zastave i desertne tanjure za kruh i sol) 20.645,63 kn.

Na jumbo plakate te oglase u tiskanim i elektroničkim medijima utrošeno je 138.700,27 kuna, a na zrakoplovne karte za sudionike proslave 50.429,50 kn. Na poklone - torbe, kravate i rupce te rokovnike - potrošeno je nešto više od 150.000 kuna.

Troškovi organizacije proslave pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene