Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stigao i zadnji segment

Otkriveno kada se očekuje završetak radova na Pelješkom mostu: "Uhvatili smo bolji ritam nego što smo očekivali"

Kineski brod s posljednjim dijelovima za Pelješki most uplovio je danas u Ploče. Brod koji prevozi 24 dijela konstrukcije, stigao je s danom zakašnjenja. A iz dana u dan Pelješki most sve više poprima svoj konačni izgled, uz pomoć kineskih radnika, dok istodobno traju radovi i na pristupnim cestama.

"Uhvatili smo bolji ritam nego što smo očekivali. Korona je učinila svoje, neki negativni utjecaj na cijelu tu prvotnu planiranu dinamiku, ali sada stvari idu prilično dobro. Evo danas je zadnji brod tu, imamo kompletan most u Komarni, sad ga trebamo sastaviti", rekao je Ivica Granić, predstavnik CRBC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobro napreduje Pelješki most iz zraka: Pogledajte kako danas izgleda jedno od najvažnijih gradilišta u Hrvatskoj Slika nije dostupna radovi u punom jeku Spajanje posljednjih dijelova Pelješkog mosta

Uživo s gradilišta u Dnevnik Nove TV javio se reporter Mario Jurič koji je razgovarao s Davorom Perićem iz Hrvatskih cesta.

Perić kaže da je 75 posto konstrukcije mosta već montirano i čeka zavarivanje.

"Mi smo s dinamikom jako zadovoljni i danas su nam pristigla i posljednja 24 segmenta iz proizvodnih pogona u Kini", rekao je Perić. Među tim segmentima je i zadnji koji će se ugraditi između stupova 8 i 9.

"To očekujemo možda već u kolovozu ove godine", najavio je Perić te dodao kako se očekuje da radovi na mostu završe u siječnju iduće godine, a pristupne ceste od magistrale do budućeg čvora Brest u ožujku 2022.

Za kraj je kazao kako im je cilj završiti radove na rasponskoj konstrukciji kako bi se most fizički spojio s kopnom, a nakon toga krenuti s radovima na opremanju samog mosta kolničkim konstrukcijama i ogradama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene