Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otkriveni napadači na gay aktiviste s Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhvatila je dvojicu od četvorice napadača koji su krajem lipnja tijekom gay parade 'Zagreb Pride' pretukli i opljačkali trojicu gay aktivista s Kosova.

Za razbojstvo nad državljanima Kosova osumnjičena su četvorica mladića u dobi od 17 i 18 godina, od kojih su dvojica uhićena, a za dvojicom se traga. Mladiće se tereti da su nedjelo počinili iz mržnje, a uhićeni dvojac je navodno priznao krivnju.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija krizna vremena Vučić zabranio Paradu ponosa, pogledajte kako je to objasnio: "Nisam sretan zbog toga..."

Oni će biti privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda i protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež, izvijestila je poslijepodne policija.

Aktivisti prištinske gay udruge pretučeni su 28. lipnja u Obrtničkom prolazu ispred sex-shopa, a napadači su im ukrali novac i osobne dokumente.

U policiji kažu da tragaju i za nepoznatim napadačima koji su istoga dana napali aktiviste udruga 'Iskorak' i 'Kontra' Sanju Juras i Kristijana Grđana. Krivce za taj napad sumnjiči se za kazneno djelo rasne i druge diskriminacije.

Policija je u tom slučaju provela kriminalističku obradu nad više osoba, no za sada još nije utvrđeno tko stoji iza napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene