Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi puta premijerski sraz

Otkrivamo tko će na koga po izbornim jednicama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo su jedni od važnijih izbora. Nova Vlada će nas uvesti u EU a ova nas je dovela praktički do dopisivanja. Kako bi rekla premijerka, ovo su povijesni izbori.

Imat ćemo isti izborni sustav kao i 2000., podijeljeni smo u 10. izbornih jedinica. Prvi puta ćemo imati pravi premijerski sraz u I. izbornoj jedinici - Jadranka Kosor brani mandat protiv Zorana Milanovića. S druge strane, u mnogim izbornim jednicama doći će do promjena.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Društvene mreže se užarile Hrvati o odluci koja je snažno odjeknula: "To se trebalo riješiti prije izbora. Sad je kasno" Miroslav Šeparović Rezultati izbora nisu sporni Gong: "Milanović se ne ponaša kao odgovoran državnik, a Ustavni sud ne čuva Ustav"

U II. izbornoj jednici se sučeljavaju Zoran Mršić i Gordan jandroković, u III. Radimir Čačić i Damir Božinović. Pred nama je duga i povijesna izborna jednica. U slavonskom obračunu u IV. izbornoj jednici sučeliti će se Biljana Borzan i Vladimir Šeks, a u V. jedinici Igor Dragovan i ministar Petar Čobankvić. Zanimljivo će biti i u VI. izbornoj jedinici gdje Marina Lovrić ide na Jasena Mesića, dok će Milanka Opačić, koja bi bila SDP-ova potpredsjednica Vlade, izazvati mladog aduta HDZ-a iz MVP-a  Plenkovića.

U VIII. izbornoj jedinici primorski župan Zdravko Komadina tražit će glasove protiv HDZ-ova Burića. U dosadašnjoj Kalmetinoj utvrdi, IX. izbornoj jedinici, SDP će predvoditi Ranko Ostojić. U najjužnijoj izbronoj jedinici, X., sučeliti će se Arsen Bauk i Korčulanin Branko Bačić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene