Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIPREME ZA INAUGURACIJU

Himnu će svirati na instrumentu koji su proslavili Beatlesi, stručnjaci ističu - ''Milanović šalje dobru poruku''

Mirjana Grbeša Zenzerović
Mirjana Grbeša Zenzerović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mirjana Grbeša Zenzerović Mirjana Grbeša Zenzerović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zvjezdan Ružić Galerija 1/2 >>
Sitno se broji do inauguracije Zorana Milanovića. Što je utorak bliže, otkriva se sve više detalja.

Pripreme za inauguraciju Zorana Milanovića polako se bliže kraju. Za ponedjeljak je zakazana generalna proba. Već je poznato da će himnu izvesti Josipa Lisac, a kada je ona u pitanju za očekivati je nešto drugačije, pa će i himna biti izvedena na poseban način.

Himnu će Josipa Lisac izvesti u suradnji s pijanistom Zvjezdanom Ružićem. ''Ona je mene nazvala i rekla: 'Dobila sam poziv od gospodina Milanovića i odmah sam se vas sjetila. Imate li vi što da napravimo da to bude posebno?''', kaže Ružić. I bit će to drugačija izvedba – uz pianotron, odnosno spoj klavira i melotrona, koji su proslavili Beatlesi.

Pročitajte i ovo Reporteri Dnevnika Nove TV Najiskusniji reporterski tim Specijalna emisija Nove TV "Inauguracija" 18. veljače od 11 sati

Pročitajte i ovo Inauguracija Donalda Trumpa Svjetske inauguracije Od smjelih modnih kombinacija prvih dama, kršenja protokola, slanja snažnih poruka do izljeva ljubavi

Osim toga, dvorima će odjekivati ''Tvoja zemlja'' Vice Vukova. Ovu a capella verziju u izvedbi klape Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice pojačat će orkestar.

''Pjesma je uvježbavana, pripremljena, zadnjih desetak dana se naravno intenzivno priprema i posebno nas veseli da smo pjesmu napravili ne samo a capella, nego i u aranžmanu sa simfonijskim orkestrom'', rekao je Marko Bralić, zapovjednik klape Hrvatske ratne mornarice.

Šalje se dobra poruka

Nakon himne Zoran Milanović će položiti prisegu i održati govor. Bit će upriličen domjenak, a što će se naći na jelovniku – drži se u tajnosti. ''Nema detalja. Bit će 40-ak ljudi sveukupno pozvano, ja mislim. Dakle, vrlo mali broj ljudi. Rekao sam, ja mislim da sam bio jasan, nadam se da se nitko nije uvrijedio, kako će to izgledati i tako će izgledati'', poručio je izabrani predsjednik.

Tim potezom, smatra profesorica Marijana Grbeša-Zenzerović, šalje se dobra poruka. ''Hrvatsko je društvo opterećeno mitovima, simbolima, prošlošću i mislim da je sasvim u redu poruka koju je ovom inauguracijom u ovom vremenu poslao Zoran Milanović, rekavši: okej, ajde sada idemo se svi smiriti i ajmo pokušati biti svi malo umjereniji'', kaže Grbeša-Zenzerović.

Predsjednica objavila oproštajnu poruku

Uz dobru glazbu Zoran Milanović će svoju prethodnicu ispratiti s Pantovčaka. A dok se on sprema na Pantovčak, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objavila je jučer na svojem Facebook profilu oproštajnu videoporuku.

Nakon odrađenog mandata, povukla je crtu, zahvalila se svima na suradnji i poručila da je ponosna na ono što je učinila tijekom pet godina. Istaknula je da se posebno posvetila međunarodnom polužaju Hrvatske. Spomenula je i Zorana Milanovića i poželjela mu uspjeh na novoj funkciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene