Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo

Otkrijte što se sve nalazi u zdravstvenom kartonu političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Zlatko Komadina drugi je dan izvan političkih događaja na Markovu trgu. Liječnici i dalje obavljaju pretrage, kako bi se utvrdilo zbog čega je hospitaliziran.

S posljedicama stresa, nepravilnom prehranom i nezdravim načinom života - suočeni su brojni državni dužnosnici. Razgovarali smo sa saborskim zastupnicima i njihovom liječnicom te otkrila koje sve zamke zdravlju nosi visoka funkcija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na presudu HDZ o Sanaderu: Ne prihvaćamo kolektivnu odgovornost Slika nije dostupna Jednoglasno Vukovarsko-srijemski HDZ dao potporu Karamarku

>> U što će se naši političari maskirati?

Kava u jednoj, cigareta u drugoj ruci, navike su kakvih se na Markovu trgu ne odriču olako. U duhanskom dimu, bivši ministar Petar Čobanković više ne uživa. Ali mu uspon i dalje teško pada. Sve je, priznaje, posljedica nezdravog načina života. 'Volim dobro jesti, volim kolače, sve što je dobro. Srijemci su poznati da su širi nego viši', rekao je Čobanković.

Selidbom iz ministarskih u saborske fotelje, obveze su manje. Ne i stari problemi. 'Ja sam bivši sportaš, moje tijelo je naprosto naviknuto na drugačiji ritam, i bivši pušač, a kad sve to skupa zbrojite, kile su se nagomilale', ističe o sebi bivši ministar financija Ivan Šuker.

Zna to najbolje saborska liječnica. Njezina vrata, političarima su svakodnevno otvorena. 'Kao mala djeca su kad se razbole', kaže saborska liječnica. Pogled u zdravstveni karton nije nimalo bezazlen. 'Izloženi su velikom stresu, a on se manifestira ne samo na tlaku, krvnim žilama i srcu, već i na probavnim organima, a u porastu je i broj malignih oboljenja. Kad im otkrijete, dolaze češće, kasnije se zanemare', ističe dr. med. Gordana Štajminger.

Prve premijerske dužnosti ne podnose svi jednako. 'Teške glavobolje u teškim trenucima, ali relativno sam uvijek pristojno spavala', rekla nam je bivša premijerka Jadranka Kosor. 'Ne treba zbog toga kukati, niti nas žaliti, sami smo se toga prihvatili', dodaje Ingrid Antičević Marinović, zastupnica SDP-a.

Ali za zgusnutim rasporedima i funkcijama, koje su mnogi imali i ne žale. 'Sabor ne zasjeda vikendom, ponedjeljkom, zna imati pauze, tako da se to ne da usporediti', kaže HDZ-ov Božidar Kalmeta. 'Mislim da smo mi koji smo sad u opoziciji, posudili naše podočnjake ovima, koji su na vlasti', zaključio je Tomislav Karamarko, bivši ministar policije.

Na dvije noge ili dva kotača - svatko ima svoj način rekreacije, jer posljedice po zdravlje brzo razotkriju, tko je i koliko vježbao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene