Vrhovni sud Republike Hrvatske (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)
Vrhovni sud Republike Hrvatske (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL) Foto: Željko Lukuni?/PIXSELL

Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu i koji se nalazi u pritvoru od kraja veljače žalio se Vrhovnom sudu Republike Hrvatske i tražio da mu se ukine pritvor. Međutim, sud je njegovu žalbu odbio.


Muškarac s Paga koji je bacio svoje četvero djece s balkona obiteljske kuće u pritvoru se nalazi od 28. veljače. Preko odvjetnika Branimira Zorice podnio je žalbu Vrhovnom sudu RH na razloge zbog kojih mu je Županijski sud u Zadru 20. svibnja produžio pritvor, javlja Zadarski.hr.

Vezani članci Pedofil, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Pedofil djevojčici (11) gurnuo spolovilo u ruku, Vrhovni sud mu potvrdio kaznu zatvora od tri godine Carles Puigdemont (Foto: AFP) Puidgemont uložio žalbu španjolskome Vrhovnom sudu

Kako piše portal, Vrhovni je sud odbio tu žalbu uz objašnjenje da je počinio četiri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju na štetu svoje djece. Za to je propisana zatvorska kazna u trajanju od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Sud u Zadru donio je odluku o produljivanju pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. U žalbi je otac djece naveo da su ti razlozi pogrešni jer nema opasnosti da će ponoviti zločin, s obzirom na to da njegova djeca više ne žive u kući na Pagu gdje su ranije zajedno živjeli i gdje se stravičan zločin i dogodio.

''Ta je kaznena djela okrivljenik počinio kao otac žrtava, djece u dobi od tri, pet, sedam i osam godina, koje je sa spavanja uzeo te ih s visine od pet metara bacao s balkona kuće u kojoj su živjeli, s očitom namjerom da ih usmrti, no unatoč tome djeca su preživjela. Kaznena djela počinio je u odnosu na svoju djecu, koja se ni po čemu nisu mogla nadati takvom zlu od svoga oca, što sve govori o posebno teškim okolnostima izvršenja kaznenih djela'', objašnjeno je u rješenju za žalbu Vijeću za mladež Vrhovnog suda RH.

Ova odluka Vrhovnog suda potvrdila je prethodnu odluku zadarskog Županijskog suda o opasnosti od ponavljanja djela.

Krajem lipnja potvrđena je optužnica protiv oca, a prijeti mu i do 50 godina zatvora. Na potvrđivanju optužnice nije sudjelovao osobno, nego putem videolinka jer se tada nalazio u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. Raspravno vijeće sazvat će raspravu, najvjerojatnije najesen, kazao je nakon potvrđivanja optužnice Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Uhvatili su vas da koristite mobitel u vožnji? Kazna ipak neće biti 1500 kuna, evo koliko ćete po novome morati iskeširati