Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide pred suca

Pogledajte osumnjičenog za ubojstvo Britanca na Zrću: Douglas C. doveden na sud u Zadru

Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell)
Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Foto: Pixell Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Foto: Pixell Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Douglas C. osumnjičen za ubojstvo na Zrću doveden na sud (Foto: Pixell) Galerija 1/4 >>
Osumnjičenik za ubojstvo Britanca na plaži Zrće doveden je na Županijski sud u Zadru pred državnog odvjetnika i suca istrage.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u petak je zatražilo određivanje istražnog zatvora za britanskog državljanina Douglasa Canea, osumnjičenog za ubojstvo sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću, a sudac istrage odluku će objaviti u poslijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Ročište na kojem sudac istrage zadarskog Županijskog suda odlučuje o zahtjevu tužiteljstva da se osumnjičenom Britancu odredi jednomjesečni istražni zatvor počelo je u 14 sati, doznaje se od glasnogovornika Hrvoja Viskovića.

Osumnjičeni 25-godišnjak je prethodno ispitan u Državnom odvjetništvu koje je protiv njega pokrenulo istragu i zatražilo pritvor, prvenstveno zbog opasnosti od bijega.

Još se istražuju okolnosti

Tijekom noći osumnjičeni je iz Policijske postaje u Novalji prevezen pritvorskom nadzorniku u Zadru, iako je jučer bilo najavljeno da će biti prevezen u Gospić. Pretpostavlja se da je Zadar odabran zbog manje udaljenosti i zbog daljnjeg postupanja koje će se također ondje odvijati, doznaje novinar Dnevnika Nove TV Šime Vičević

Policija još uvijek istražuje okolnosti koje su dovele do ubojstva britanskog turista Uga Wilsona (26), zvanog Kraze, u srijedu oko 5:30 ispred noćnoga kluba "Kalypso", na plaži Zrću u Novalji.

Neslužbene informacije govore da je sukob između dviju skupina engleskih gostiju započeo unutar kluba, a završio se na platou ispred ulaza u klub. S jedne strane našli su se ubijeni Ugo Wilson i druga dvojica ozlijeđenih britanskih gostiju, a na drugoj osumnjičeni 25-godišnjak, navodno Douglas C., također iz Velike Britanije, odnosno Londona, sa svojim prijateljima. Svi su oni bili gosti popularnog Hideout Festivala, koji se već deset godina održava na Zrću u lipnju, doznaje Zadarski.hr.

Prema informacijama s društvenih mreža, prijatelji ubijenog navode kako je u Novalju došao s djevojkom, koja je još uvijek tamo.

Ugo je izboden nožem najmanje pet puta i preminuo je na mjestu događaja. Kako je napadač uspio ubiti njega i raniti dvojicu muškaraca iz Ugova društva, policija pokušava rekonstruirati na temelju snimki nadzornih kamera koje su zabilježile cijeli događaj. Upravo je snimka nadzornih kamera ispred "Kalypsa" pomogla policiji u pronalaženju 25-godišnjeg sumnjivca koji je pokušao pobjeći avionom iz zračne luke u Splitu te je uhićen u četvrtak ujutro. (Hina/N.C.)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene