Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrutni zločinci

Osuđeni na najteže kazne kazne: Najgori ubojice u hrvatskim zatvorima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od hrvatske samostalnosti ukupno je 10 ubojica osuđeno na kaznu od 40 godina zatvora.

Policajac Mate Oraškić prvi je ubojica koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Na zagrebačkom je Općinskom sudu za vrijeme brakorazvodne parnice pištoljem ubio svoju suprugu Gordanu, sutkinju i odvjetnicu te teško ranio zapisničarku.

Pročitajte i ovo Ivan Dvorski, riječki Psiho (Nel Pavletić/PIXSELL) - 7 Trostruki ubojica Riječki Psiho opet podivljao: Raskrvario pravosudnog policajca u Lepoglavi, tavom ga opalio glavi Srđan Mlađan (Screenshot: Tragovi) vjenčali se u zatvoru Supruga (20) Srđana Mlađana: "Baš je onakav kakvim sam ga zamišljala. Uvjerena sam da je on sad drugi čovjek"

>> FOTO Sva lica Dragana Paravinje tijekom izricanja presude

Petrinjski egzekutor Vlastimir Kihalić hladnokrvno je ubio suprugu Željku jer je željela ravod braka te njezine dvije prijateljice. Bez majki je ostalo šestero djece. U zatvoru si je oduzeo život.

Riječanin Ivan Dvorski služi 40 godina zbog trostrukog ubojstva. Hicima iz pištolja ubio je oca i sina te sinovu djevojku, a zatim ih zapalio u stanu kako bi prikrio dokaze.

Zbog postavljanja bombe koja je ubila Ivu Pukanića najstrožu kaznu dobio je Željko Milovanović.

U najhladnokrvnije, višestruke ubojice ubraja se i Srđan Mlađan, ali on je za ubojstvo policajca dobio 15 godina zatvora jer je bio mlađi punoljetnik. Već sljedeće godine mogao bi izaći iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene