Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao kroz prozor

Nije dugo bježao od pravde: Osuđeni pedofil koji je pobjegao sa suda pronađen u Zagrebu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Zagrebu je uhićen Ivica Mišković koji je ranije ovog mjeseca pobjegao kroz prozor suda u BiH nakon što mu je zbog teškog zlostavljanja djevojčice izrečena četverogodišnja kazna zatvora.

Ivica Mišković, osuđeni pedofil koji je nakon izricanje presude 7. studenog pobjegao kroz prozor Osnovnog suda u Banjoj Luci, uhićen je u Zagreb, izvijestila je Radio Televizija Republike Srpske.

RTRS neslužbeno doznaje da ga je hrvatska policija locirala na području Zagreba 15. i 16. studenog, a da je Mišković uhićen potvrdio je i MUP-u Republike Srpske.

Pročitajte i ovo Vanja ujedinio Hrvatsku - 2 Ljudi velikog srca Nakon priloga u Pozivu Vanji su stigle stotine vaših poruka: U ponedjeljak je dogovorena još jedna bitna stvar

Podsjetimo, Mišković je osuđen na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja svoje unuke, odnosno kćeri njegova posinka. O ovom je slučaju prošle godine za Provjereno progovorila majka djevojčice koju je Mišković zlostavljao.

"Vrat joj je bio crven, brada joj se tresla i kazala je da mi nešto mora reći. Tjerao ju je da ona njega dira, držao njezinu ruku na svom spolnom organu. Skidao je sebe, skidao je nju. Ja sam ju pitala je li se to dogodilo tada ili još koji put. Rekla je da se događa svaki put kad je odvede", kroz suze je reporterki Emi Branici ispričala majka.

Za njim je zbog optužbi raspisana tjeralica u BiH, ali je uspio pobjeći preko granice i sakriti se u Hrvatskoj. Budući da je tjeralica vrijedila samo za BiH i da ima dvostruko državljanstvo, Mišković se mogao slobodno kretati sve do raspisivanja međunarodne tjeralice na temelju koje je uhićen u Njemačkoj, ali je tijekom suđenja ponovo uspio pobjeći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene