Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Časni sude, kajem se

"Bude te Andrej lupo kur*em u čelo...": Osuđen zbog prijetnji Banožiću, sud je ipak bio blag

Mario Banožić
Mario Banožić Foto: Goran Mehkek/Cropix
Muškarac koji je slao prijeteće Mariju Banožiću, bivšem ministru obrane, osuđen je na sudu, ali na nižu kaznu od one koju predviđa zakon.

"Imaš zabranu da mi priđeš na kilometar jer ne odgovaram za posljedice, mater ti j.... četničku, izlazi iz mamine p...., ni tamo nisi siguran, bude te Andrej lupo k..... u čelo".

Zbog tih je riječi D. F. (49) iz Milanovca, naselja kod Virovitice, nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu. Uputio ih je Mariju Banožiću 6. srpnja 2023. na Facebooku na službenoj stranici Ministarstva obrane, na čijem je čelu u to vrijeme bio Banožić. A on je slučaj prijavio policiji jer su napisane riječi kod njega izazvale osjećaj nesigurnosti.

Iako zakon za kazneno djelo prijetnje službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s njezinim radom ili položajem propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina, sud je bio blag prema D. F., bivšem branitelju i umirovljenom razvodniku HV-a. Uzeo je u obzir da je priznao djelo i pokajao se te da dosad nije bio osuđivan. 

Pročitajte i ovo Psihijatrijska bolnica na Rabu Očevid u tijeku Zločin u bolnici na hrvatskom otoku: Pacijent ga pretukao do smrti

Pročitajte i ovo Psihijatrijska bolnica na Rabu Očevid u tijeku Zločin u bolnici na hrvatskom otoku: Pacijent ga pretukao do smrti

Okrivljenik je na sudu rekao da je zažalio isti tren kad je poruke poslao i da je shvatio da je pogriješio, ali povratka nije bilo. Poslao ih je u afektu, revoltiran Banožićevim ponašanjem i aferama, a sudu je rekao da zbog svega žali, da to više neće ponoviti te da razmišlja o brisanju svih svojih profila na društvenim mrežama jer je iz ovoga izvukao pouku, piše Jutarnji list.

Banožić je u međuvremenu smijenjen s mjesta ministra obrane nakon što je 11. studenog prouzročio tešku prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Sudski postupak još nije ni započeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene