Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Zagrebu

Lutao hodnicima bolnica s kćeri dok se nije ugušila u naručju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji djevojčice koja je umrla dok su je prebacivali po bolnicama očajni su progovorili pred kamerama Nove TV.

'Srce mi je puklo, otišlo je pola njega s njom. želim samo da se istraži, da znam gdje je propust napravljen', rekla je za Dnevnik Nove TV Dijana Antunović, majka nesretne djevojčice.

Pročitajte i ovo Uspjeh hrvatskog znanstvenika u istraživanju halucinacija - 1 Želi uključiti FER, Vrapče... Otkriće našeg mladog znanstvenika o kojem pišu svjetski mediji: "Lakše je pomoći teško oboljelima kad imate alat" Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Djetetu, koje je nešto progutalo i gušilo se izbezumljeni otac nije mogao pomoći. 'Nisam mogao vidjeti u tom trenutku što je', rekao je otac Ivan Antunović. Odjurio je na Hitnu pomoć. Tamo su njegovu djevojčicu pregledali i uvjeravali da joj nije ništa. Inzistirao je na odlasku u bolnicu. Odgovor liječnika, šokirao ga je. 'Polako, smiri se, sve je u redu, i kaže da ja vozim dijete. Rekao sam da ne mogu ni dijete držati u rukama, guši se', svjedoči otac. Sanitetski prijevoz na kraju je organiziran. 'Došla je Hitna pomoć, ja sam mislio da će biti liječnik. No, došli su samo vozač i suvozač'.

Umjesto u bolnicu Rebro, kako je tražio, odvezli su ih u Merkur - i ostavili. 'Trčao sam za onim što je izašao iz Hitne. On je bio izgubljen, nije znao kuda treba ići', priča potreseni Ivan Antunović. Liječnici su ga pronašli kako luta hodnicima s djetetom u rukama. Hitna bolnicu nije obavijestila da stižu s malom pacijenticom. 'Što mi je čudno, jer ako je Hitna vozila, ne znam zašto je otac nosio djevojčicu, ali tako je i bilo. Gradska Hitna zna gdje smo smješteni, ne znam zašto se lutalo', rekao je dr. Željko Vidas, ravnatelj KB Merkur. 'Ne mogu vam detalje govoriti dok ne dobijem izvješće. Mogu vam reći kad dobijem sve podatke', rekla je Slobodanka Keleuva, ravnateljica Hitne pomoći.

Pokušali su sve, ali strano tijelo nisu mogli izvaditi iz dišnih puteva. Na Rebru su imali bolju opremu. 'Djevojčica je odavde poslana živa i stabilizirana. Što se u međuvremenu dogodilo, mi ne znamo', dodaje Vidas. Na Rebru druga priča. 'Na Rebru su svi čekali ispred, tko god je stizao pitali su nije li to beba s Merkura', priča Dijana Antunović, majka preminule djevojčice. Miju su iščekivala tri liječnička tima. Više od sat vremena trajala je borba za život. Stigla je prekasno.

Rečeno im je da je smrt uzrokovao zastoj srca, a ne grah, koji je progutala. 'Zašto to netko nije vidio prije? Zašto?! Želim samo da se istraži, da znam gdje je propust napravljen. Ja ne sudim nikome, niti imam pravo suditi, samo želim da ovo bude opomena svima', shrvano je zavapila Dijana Antunović. 'Meni moje dijete nitko ne može vratiti, moj bol ne može umanjiti', zaključila je nesretna majka.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić nije želio komentirati slučaj rekavši samo kako je zatražio izvješće svih zdravstvenih ustanova kojima su se za pomoć obratili djetetovi roditelji. Ministar će svoje mišljenje u vezi ovog tragičnog slučaja, kazao je, iznijeti kada dobije 'pravorijek kriminalističke obrade'. 'Dobio sam izvješće svih zdravstvenih ustanova u kojima je precizno i taksativno navedeno kada je obitelj došla u pojedine zdravstvene ustanove i koje su mjere primjenjivane, a slučaj je u kriminalističkoj obradi pa ga ne želim komentirati dok ne dobijem pravorijek te obrade', poručio je ministar zdravlja Ostojić.

Obitelji nastradalog djeteta izrazio je sućut, a svoje će mišljenje, kazao je, dati nakon kriminalističke obrade.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene