Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nude im svoe kancelarije

Ostojić i Lesar: Djelatnici uz 'WC-a' mogu kod nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski poučak 'šuti i trpi', o kojem smo jučer izvijestili dobiva nastavak.

Tajnik Sabora Josip Sesar uzdrman našim jučerašnjim prilogom o djelatnicima koji rade u bivšem toaletu, uzvraća udarac optužbama na njihov račun. Oporbeni pak zastupnici žrtvama tajnika Sabora, nude pomoć. 'Ma dajte, gdje bi mi danas bili ulazimo u Europsku uniju, a da nekome branimo govoriti', rekao je Sesar. Dokumenti govore suprotno, a Gordan Tomljenović službeničkom sudu prijavljen, Samo zato što je pomoć tražio od medija. Što ako se pokaže da je tajnik bio u krivu, a službenici u pravu?

Pročitajte i ovo Austrian Airlines Iz Beča za New York Let za pamćenje: Avion se nakon dva sata leta morao vratiti natrag na polazište, a razlog bi vas mogao prilično iznenaditi Slika nije dostupna Od sutra potpuna zabrana pušenja 'Trebali bi pušačima staviti žute vrpce oko ruke'

'Razgovarat ću i sam sobom ako sam nešto uradio kako ne treba, a kako ne s tajnikom. Budite sigurni ništa nije zacementirano, ništa nije zauvijek', kaže predsjednik Sabora Luka Bebić. Tajnikov trn u oku je Zoran Gajdarov, sindikalni povjerenik, koji ga otvoreno proziva. 'Ja bi mu poručio da nakon svega da ostavku jer ovo je mobing koji se nad nama sustavno vrši', poručuje Gajdarov. Gajdarovov otkaz, Tajnik sabora tužbom traži, zbog traženja pomoći od medija, ali i neprimjerenog ponašanja.

'Postoji čovjek koji je voditelj službe, koji evidentira njihov dolazak na posao odnos prema radu i tako dalje', pojašnjava Sesar. Po dokumentima, koji su nam dostavljeni iz sabora, vidi se da je Gajdarov svojeg nadređenog optužio da se prodao za 12 tisuća kuna mjesečno, kako bi maltretirao podređene, a da to može samo osoba bez morala koja želi oduševiti šefove. 'Ukoliko tajnik Sabora ne može naći drugo rješenje, ja sam spreman s njim podijeliti svoj sobičak u Demetrovoj od 9 kvadrata pa ćemo zajedno raditi', kaže nezavisni zastupnik Dragutin Lesar.

'Privremeno podstanarstvo? Nema problema, mogu kod mene u kancelariju, ali želim da se poštuje nalaz inspekcije. A ako netko ukaže na nepoštivanje radničkih prava, onda je to sramota što im rade. Želim da tajnik to povuče i stat ću u obranu tih ljudi', istaknuo je Ranko Ostojić. Ostojić priznaje da mu je žao što je tek iz medija doznao da ljudi koji su njemu na raspolaganju u saboru rade u neljudskim uvjetima, a dodatno je ogorčen što im se prijeti otkazima samo zato što su javno istupili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene