Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Početak sutra u 9.33

Ostao je još jedan dan do najvažnijeg događaja na nebu ovog mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak bi se, ako bude vedro vrijeme, i iz naših krajeva trebala vidjeti djelomična pomrčina Sunca.

Još jedan dan dijeli nas od najvažnijeg događaja na nebu ovog mjeseca -  djelomične pomrčine Sunca koja će se sutra (20. ožujka) djelomično vidjeti i iz naših krajeva - ukoliko bude vedro vrijeme.

Pročitajte i ovo Ante Radonić, astronom U planetariju Osim što je Valentinovo, večeras je poseban događaj što se tiče Mjeseca i Jupitera: Astronomom objasnio o čemu se radi Slika nije dostupna Važno istraživanje PROŠLO JE 50 GODINA Utrka na Mjesec je bila stvarna

Pomrčina će u Zagrebu početi u 9.33 sati, maksimum će biti u 10.42 sati, a završit će u 11.53 sati.


U petak, 20. ožujka 2015., od 9 i 30 do 12 sati, u dvorištu Tehničkog muzeja, Savska cesta 18, za zainteresirane posjetitelje organizirat će se promatranje djelomične pomrčine Sunca. 'Koristit ćemo jednostavne metode i lako dostupne materijale promatranja pomrčine Sunca, bazirane na efektu "camere obscure"', poručuju iz Tehničkog muzeja.

Već danas imate priliku oprostit se od zime. Naime, u Planetariju Tehničkog muzeja danas u 18 sati voditelj Planetarija Ante Radonić održat će predavanje na temu 'Čekajući proljeće'.

FOTO Iznenadilo ih otkriće: Nisu ovo očekivali niti u snu!

Astronomski početak proljeća je u petak u 23 sata i 45 minuta.

'Ovim predavanjem opraštamo se od zime. Govorit ćemo o tome kako, kada i zašto počinje proljeće. U kupoli Planetarija prikazat ćemo prividni put Sunca među zvijezdama. Upoznat ćemo se sa pojmovima kao što su nebeski ekvator i ekliptika. Upoznat ćemo najsjajnije zvijezde koje se vide na prijelazu iz zime u proljeće', poručili su iz Tehničkog muzeja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene