Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovu godinu definitivno je obilježila jedna osoba - Ivo Sanader.


Vezani članci Slika nije dostupna 'Nitko nije davao nikakve naloge o šibenskom TLM-u' Slika nije dostupna Bebić: Optužbe na Šeksov račun u političke su svrhe

 

Odvjetnici Ive Sanadera žale se da tajni podaci iz istrage cure u javnost dok oni istodobno ne mogu dobiti uvid u spis protiv svog klijenta.  No barem njegovu obitelj očekuje mirniji početak Nove godine jer su policija i istražitelji posve napustili njihov dom.

Slike koje su posljednjih dana iznesene čuvaju se u Muzeju suvremene umjetnosti, a točan popis oko 300 slika nalazi se, doznajemo, u sefu, a procjena vrijednosti počinje uskoro. Bila je ovo za Sanaderove burna godina. Počela je neuspjelim pokušajem puča u HDZ-u, a završava u austrijskom pritvoru.
Treći siječnja odabrao je za svoj šokantan povratak. I to zbog, kako je kazao, 'nesnalaženja u vođenju stranke'.

>> 'Možemo dokazati da su Sanaderove umjetnine stečene zakonito'

>> Istražuje se ima li Sanader slike nestale iz muzeja Grada Splita

Protuudar na tu Sanaderovu vratolomiju bio je je brz i Jadranka Kosor odmah ga je izbrisala iz članstva HDZ-a. No, riječ su ubrzo dobili drugi, i iz žrvnja iskaču korupcijske afere, a sve se češće u njima preispitivala uloga bivšeg premijera.

'Sve su to klevete i besmislice', uzvraćao je Sanader na optužbe koje su se nizale na njegov račun.  Ni iz Austrije, gdje je osnovao konzultansku tvrtku nije ostao dužan odakle je poručio 'kako psi laju, a karavane prolaze'. Optuživali su ga za 'paralelnu vožnju', a on je 'dar govora' odlučio iskoristiti pred istražnim Povjerenstvom za Inu. 'Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada', kazao je tada.

Povratak u Sabor

S dozom sarkazma, i u svom stilu, čekao je na pitanja o prodaji nacionalne naftne kompanije. No, onda se ponovno odlučio za povratak i uredno priseže za zastupnika u Hrvatskom saboru i na Markovom trgu unio popriličnu zbrku.

Za one, koji su ga dojučer poslušno slijedili, bio je nepoželjan. Žestoko je udario na dojučerašnje suradnike, vratili su mu još žešće. Dok je on tražio izlaz na graničnom prijelazu na Bregani ostavili su ga bez imuniteta. U manje od 24 sata postao je lice s tjeralice. Pao je u Austriji i postao najpoznatiji hrvatski pritvorenik u Salzburgu.

Iz dana u dan stižu vijesti o nevjerojatnim milijunima navodno, na njegovim računima. Ako je i vukao konce sada to čini netko drugi. Božićni i novogodišnji dar, kakav prije godinu dana nije očekivao ni u noćnoj mori.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju