U rubrici Vaš Glas Dnevnik Nove TV već je izvještavao o problemu Osnovne škole kneza Trpimira u Kaštel Gomilici koja vapi za obnovom i značajnim ulaganjem. Sve je komentirala i sama ministrica. Reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič otišao je provjeriti što se promijenilo od priloga te kada kreće obnova.

Galerija


Broj učenika odavno je prerastao prostor. Ovo je i jedna od rijetkih škola koja nastavu održava u tri smjene. ''Trebalo bi da je škola prva, druga smjena, da se ti prostori mogu prozračiti jer je najgore kad je vrijeme viroza i gripe. Jednostavno nema vremena se prozračit'', kaže Marica Mustapić.

Vezani članci Vaš glas: Vilanija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nema kraja mukama zbog kamenoloma: Pucaju im zidovi, trese se tlo, a unatoč obećanjima kamenolom je još - proširen Milan Bandić u autobusu na liniji Krapina-Zagreb (Foto: Dnevnik.hr) Bandićev "božićni poklon": Krapina i Zagreb ponovno povezani autobusnom linijom

Sveti Nikola donio je darove, no ovoj školi potrebno je puno više. ''Pošto ja radim u međusmjeni, ja nemam prostoriju gdje bi s djecom radila dopunsku ili dodatnu pa se moramo snalazit'', priča učiteljica Anka Rajčić.

O školi je Dnevnik Nove TV izvještavao u rubrici Vaš glas. Dio problema se, tvrdi ravnatelj, riješio, no manjak prostora još nije. ''Sanirana je krovna površina dvorane, složeno, piturano, obloženo. Saniran je sanitarni čvor na katu, premještena informatička učionica opremljena najsuvremenijom opremom'', kaže ravnatelj OŠ kneza Trpimira Zoran Blažević.

U Hrvatskoj je desetak škola koje rade u tri smjene, kaže ministrica. ''Osnivači su ti koji na svom području brinu o školama. Ukoliko postoji problem negdje da je sigurnost djece ugrožena, onda ministarstvo može u jednom dijelu uskočiti i pomoći. Svaka druga vrsta intervencije koja je ili promjena upisnih područja ili investicijsko ulaganje u školu je odgovornost osnivača'', ističe ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Grad i Županija tijekom božićnih praznika financirat će uređenje svlačionica i WC-e, kaže gradonačelnik Kaštela. ''Vjerujem da ćemo do jeseni ili početkom ljeta početi s proširenjem škole. Idemo na dogradnju i nadogradnju. Mislim da se radi o iznosima šest do sedam milijuna kuna'', kazao je Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

Iz Županije, koja je osnivač, kažu kako je osigurano 400 tisuća kuna za projekt dogradnje i rekonstrukcije. U tijeku je, tvrde, postupak nabave za izradu projekta. Radove očekuju tijekom iduće godine.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr