U subotu je u Zagrebu predstavljena nova politička stranka. Zove se Fokus, a na čelu joj je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.


Hrvatska je u subotu dobila novu stranku, Fokus, na osnivačkoj skupštini za njenog je predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.

Vezani članci Slika nije dostupna Oporba donijela dvije nove inicijative prema većini: Traže smjenu ministra Ćorića i interpelaciju rada Vlade Dario Zurovec Saborski zastupnik Zurovec objasnio zašto prijedlog o obnovi Zagreba smatra socijalističkim: "Financirati će se prisilno iz džepova svih građana Hrvatske"

Za zamjenika predsjednika izabran je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

Četiri su ključne mjere koje će biti u fokusu nove stranke: Ukidanje poreza na dohodak, ukidanje poreza na reinvestiranu i zadržanu dobit, porez na isplaćenu dobit 15 posto, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji za petinu te prilagodba klimatskim promjenama.

"Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnovali su novu stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji na taj način vide razvoj Hrvatske", priopćili su iz nove sranke. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju