Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavili program

Najnovija stranka na hrvatskoj političkoj sceni: Zove se Fokus, a vodit će je Davor Nađi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu je u Zagrebu predstavljena nova politička stranka. Zove se Fokus, a na čelu joj je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.

Hrvatska je u subotu dobila novu stranku, Fokus, na osnivačkoj skupštini za njenog je predsjednika izabran Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje.

Pročitajte i ovo Ivica Lovrić - 1 Plavi grad Bivši bliski Bandićev suradnik osnovao novu stranku: "Cilj je maknuti ovu nesposobnu vlast" Ilustracija analiza Davora Nađija Velike razlike u plaćama: Pogledajte koliko par s djetetom i samac dobiju u Zagrebu, a koliko u Samoboru

Za zamjenika predsjednika izabran je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac, a za potpredsjednika Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća Slatine.

Četiri su ključne mjere koje će biti u fokusu nove stranke: Ukidanje poreza na dohodak, ukidanje poreza na reinvestiranu i zadržanu dobit, porez na isplaćenu dobit 15 posto, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji za petinu te prilagodba klimatskim promjenama.

"Fokus je stranka političkog centra kojoj je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnovali su novu stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji na taj način vide razvoj Hrvatske", priopćili su iz nove sranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene