Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatsko bilo

Osnovana nova politička stranka: Vodi ju bivša ministrica

Aktualno Galerija Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 3 Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 2 Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 1 Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 4 Nova politička stranka Bilo Hrvatske - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatsko bilo Galerija 1/5 >>
Hrvatski politički spektar bogatiji je za još jednu stranku. Vodi je bivša suradnica Tomislava Karamarka i ministrica u Vladi Tihomira Oreškovića.

U Zagrebu je osnovana stranka "Hrvatsko bilo". Predsjednicom je imenovana bivša ministrica rada i mirovinskog sustava u vladi Tihomira Oreškovića, Nada Šikić.

Na osnivačkoj skupštini mnoga poznata lica - iz politike i javnog života. Od Ljube Ćesića Rojsa do Josipa Radeljaka. Stigao je i ministar s najkraćim stažem - Mijo Crnoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog obiteljskog nasilja Večeras u Dnevniku Nove TV: Razgovor sa suprugom uhićenog rukometnog reprezentativca

"Praksa je užasno jednaka i HDZ-a i SDP-a, a to su jedine dvije stranke koje su u ovih nešto od 30 godina obnašale vlast u RH", istaknula je Šikić.

No dio jedne vlasti bila je i ona 2016. godine. U Vladi HDZ-a i Mosta bila je ministrica rada i mirovinskoga sustava. Mnogi su joj zapamtili ovu izjavu o tome kako se puni proračun.

"Većina proračuna odlazi na mirovine, odakle novac? Odakle novac? Ja ne znam odakle novac", izjavila je tada Šikić.

Šikić je tada izbarana od Tomislava Karamarka, ekipu Dnevnika Nove TV zanimalo je vraća li se on u politiku u Hrvatskom bilu.

"Gospodin Karamarko je moj svijetli uzor u politici, moj dobar priajtelji i drag ali ga ja u ovom trenutku ne vidim u našem djelovanju", kazala je Šikić. 

Iz stranke su rekli da će njegovati domoljublje kao osnovnu političku vrijednost, a naveli su i s kim bi mogli koalirati na izborima iduće godine.

"Mi smo konzervativna stranka kršćansko-demokratskih principa i možemo imati zajednički nastup sa svim strankama sličnog svjetonazora", rekla je Šikić, predsjednica stranke.

Pročitajte i ovo Kosovska policija visoke napetosti Opsadno stanje na Kosovu! Policija ubila trojicu napadača, uhićena petorica: Pronađene velike količine oružja i streljiva

"Nemamo mi problem ni sa osviještenim ljevičarima, znači s ljudima koji su politički osviješteni u smislu domoljublja, u smislu patriotizma. To ne znači da će, ako će netko iz SDP-a, karikiram, sad izaći s nekim dobrim programom, da ga mi nećemo podržati", dodao je Darijo Žepina, potpredsjednik stranke.

"Aposlutno ono što ne može nikako Možemo Peovićka i SDSS . To su jedine stranke s kojima nikad nećemo razgovarati", dodao je.

U moru od 160 političkih stranaka - plan im je brzo prikupiti simpatije birača.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 



 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene