Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro

Oslobođen optužbi za posjedovanje kokaina: Hrvatski pomorac vraća se kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski pomorac Goran Mustapić (40) iz Dugopolja, koji je u travnju u Panami nakon 11 mjeseci suđenja oslobođen optužbi za posjedovanje kokaina, uskoro bi se mogao vratiti kući, doznaje se danas iz Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH).

Glavni tajnik SPH Predraga Brazzoduro izjavio je Hini kako mu se Mustapić prije tri dana javio SMS porukom, u kojoj je napisao da je panamski viši sud potvrdio oslobađajuću presudu od 26. travnja ove godine.

'Ta odluka sada službenom poštom putuje prema prvostupanjskom sudu kod suca koji je donio presudu u travnju. Kad stigne do njega, u roku od tri dana, mora biti izvješena na oglasnoj ploči suda. Iza toga državno odvjetništvo ponovo ima zakonsko pravo na žalbu. Ukoliko je ne podnesu u roku od pet dana, od dana kad se nova odluka stavi na oglasnu ploču suda, tada mi sudac ukida zabranu napustanja Paname i spreman sam za povratak', stoji u Mustapićevoj SMS poruci.

Brazzoduro je kazao kako nakon te poruke nije bio u kontaktu s Mustapićem, ali i izrazio nadu da bi se taj pomorac, u najboljem slučaju, mogao vratiti kući do kraja ovoga tjedna.

>>U Panami oslobođen hrvatski pomorac, bio uhićen zbog droge

Dodao je da je SPH Mustapiću poslao novac za stanarinu u Panami do kraja godine, a već mu je plaćena i zrakoplovna karta, koju može iskoristiti kada bude znao datum povratka.

Goran Mustapić, koji je plovio na talijanskom brodu MSC Fabienne kao mazač, oslobođen je po svim točkama optužnice kojom ga se teretilo za posjedovanje kokaina, nakon što je početkom lipnja prošle godine uhićen u jednom panamskom lokalu gdje je pronađena droga. Mustapić je tamo bio u društvu jednog Crnogorca, a uz njih je na šanku sjedio i Kolumbijac kojega je policija uhitila zbog posjedovanja kokaina, a hrvatskog pomorca i njegovog crnogorskog kolegu da su s njim dogovarali kupovinu droge. Mustapić je pak stalno tvrdio kako s drogom (tekući kokain pohranjen u kutiji za cipele) nije imao nikakve veze.

Iako nije bio član SPH, sindikat se odlučio pomoći mu zbog težine situacije i solidarnosti. Odmah po uhićenju sindikat je kontaktirao talijanskog brodara MSC te hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu, koje je nadležno za područje Paname i koje je angažiralo panamskog odvjetnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene