Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki Srbi dr. Milorad Mišković, Boško Bogojević i Boško Jančić su više puta na današnjoj konferenciji ponovili da od Glavaša nikada nisu čuli niti osjetili negativan stav prema Srbima ili pripadnicima drugih nacionalnosti.Ocijenili su da je "slučaj Glavaš na način na koji se vodi" opasan za ekumenski i ljudski dijalog koji se uspješno
uspostavljao u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, jer se "danas opet načinje tema podjela, pa i netrpeljivost između Srba i Hrvata, što nije dobro".

Vezani članci Tomo Medved (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Medved: "Srbija se mora suočiti s istinom i svojom ulogom u provedbi velikosrpske ideologije. Na istini možemo graditi buduće odnose" Vođe pobunjenih Srba u RH tijekom Domovinskog rata Sijali su strah i smrt: Gdje su danas vođe pobunjenih Srba i predsjednici srpske paradržave?

Dr. Milorad Mišković, liječnik u Hitnoj pomoći, rekao je da je Glavaš stao u obranu njegove obitelji i njegova oca, dugogodišnjeg osječkog paroha, protojereja stavrofora i arhijerejskog namjesnika Lazara Miškovića, ali i brojnih drugih Srba u Osijeku. 

U ime te istine, rekao je, poziva ga da prekine sa štrajkom glađu i istinom se bori protiv teških optužbi.

Dodao je kako je "ovih dana razgovarao s brojnim osječkim Srbima koji mu to isto poručuju". Osječki je liječnik naveo i niz primjera gdje se "Glavaš osobno angažirao da pomogne, posebice njegovu ocu, koji je iz Srijemske Mitrovice, gdje je bio na liječenju, došao u Osijek 24. studenog, 1992."


Donio je brojne novinske napise i tekstove gdje se govori o tome, a također i tekstove iz srpskih medija u kojima se njegovu ocu, njemu i njegovu sinu prijeti smrću zbog veze s Branimirom Glavašem. 

Po njegovim riječima, srpski je tisak pisao da je "u ustaškom Osijeku pokojni osječki paroh bačen u Dravi", a istina je, kako je istaknuo, da je "Glavaš bio na pokopu, održao govor i navečer došao u njihov dom gdje su bili brojni pravoslavni svećenici".

Boško Bogojević, poznati osječki poduzetnik, rekao je da mu je Glavaš u najtežim vremenima pomogao te mu predlagao da mu osigura zaštitu.
 
- Znamo da si iz mnogih bitaka izašao kao pobjednik, dobit ćeš i ovu...žao kada danas vidim da ga blate i unaprijed osuđuju u monstruoznom političkom procesu, poručio je.

Boško Jančić, direktor "Belja" u vrijeme okupacije Baranje, i
osječko-baranjski dožupan nakon završenog procesa mirne reintegracije Baranje, naveo je da je 2001. bio 15 dana u zatvoru pod optužbom da je ratni zločinac, a Glavaš je rekao kako zna da to nije istina i pomogao mu da izađe iz zatvora.

- Zajedno s Glavašem radio sam na uspostavi povjerenja u Baranji i znam kako se ponašao u tim teškim vremenima, kazao je, uz ostalo, Boško Jančić.