Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skandalozna odluku donijelo je osječko gradsko vijeće - samohrani roditelji plaćat će gotovo dvostruko skuplje vrtić za svoju djecu, nego roditelji u braku.


Iako vrtić za sve poskupljuje 33 posto, iz potpuno neshvatljivog razloga, za samohrane roditelje cijena će biti 78 posto veća. Zašto?! Teško je razumjeti objašnjene gradskog vijeća da su tako željeli zaštiti socijalno ugrožene.

Vezani članci Roditelji iz Pule - 5 Doznajemo detalje: Određen istražni zatvor roditeljima preminulog dječaka u Puli, oglasio se i DORH Lina Dollar Mučan slučaj iz Pule: Majka je zvala hitnu pomoć jer dijete nije disalo. Roditelji vraćeni u pritvor, oduzeto im troje djece

Martinin dolazak u vrtić Gordana Mihaljević će skupo plaćati. Kada samohrana majka troje djece s plaćom od 2300 kuna, prvog svibnja plati vrtić, neće puno ostati. 'Mala mora ići u vrtić jer ju nema tko čuvati', kaže samohrana majka Gordana. S manje od tisuću kuna po članu obitelji, cijena se ne mijenja. No, za Gordanu taj cenzus ne vrijedi, iako na člana obitelji kod nje otpada manje od 600 kuna, a jednostavno zato što nema supruga.

Zašto su samohrani roditelji diskriminirani pa moraju plaćati 78 posto višu cijenu vrtića, u gradu Osijeku ne znaju suvislo objasniti. 'Grad Osijek rebalansom planira osigurati dodatnih 300 tisuća kuna za roditelje kojima ni olakšice neće pomoći', kaže Dražen Alerić, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti. Boravak u vrtiću poskupljuje i za ostale roditelje oko 33 posto.

Veseli mališani o diskriminaciji ne znaju ništa. Zato zna osječka oporba i kažu, kakva vlast, takve odluke. 'Ne znam što ih je vodilo u takvoj odluci. Ja bih se stidjela i ne bih mogla izaći na ulicu da sam takvu odluku donijela', smatra SDP-ova vijećnica gradskog vijeća Biljana Borzan. Gordaninoj djeci, ipak slijedi odricanje, a to znači kako neće biti slatkiša, a odjeća i obuća svesti će se na minimum. Ako misli zaraditi plaću, nema drugog izbora nego po Martinu i dalje dolaziti u skupi osječki vrtić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju