Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržavaju štrajk liječnika

Osječki HDZ proziva Ostojića: Bahat je, brine samo o svom 'stajlingu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U osječkom su HDZ-u prozvali ministra zdravlja Rajka Ostojića za bahatost. Optužili su ga da, umjesto da vodi brigu o hrvatskom zdravstvu, brine o svom 'stajlingu'.

Osječki HDZ danas je podržao i opravdanim ocijenio štrajk liječnika i medicinskih sestara, dok je ministra zdravlja Rajka Ostojića prozvao za bahato ponašanje i pozvao ga da počne voditi brigu o zdravstvenom sustavu i ljudima koji u njemu rade.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Slika nije dostupna Štrajk ide dalje Ministar Ostojić: Postignut je vidljiv pomak! Sindikalac Babić: Prijedlog je sramotan!

>> OVO su poslovi koji se moraju obavljati! Pacijenti - spremite se za ČEKANJA!

Predsjednik osječkog Gradskog odbora HDZ-a Damir Kramarić je na konferenciji za novinare ministrovo ponašanje u pregovorima sa sindikatima u zdravstvu ocijenio nedopustivim jer se, rekao je, bahato odnosi prema ljudima koji traže uvođenje reda u zdravstvo te svoja zakonska prava.

Kao velik problem istaknuo je prošlogodišnje smanjenje doprinosa za zdravstvo s 15 na 13 posto, što je po njegovim riječima dovelo do manjka od skoro dvije milijarde kuna.

Ministra je pozvao da ispuni obećanje i pomogne saniranju teških uvjeta rada u osječkom KBC-u. Napomenuo je da je Ostojić na početku svoga mandata posjetio osječku bolnicu i 'doslovce se šokirao stanjem na odjelima neurologije i psihijatrije gdje se radi u krajnje nemogućim prilikama i obećao pomoć'.

Istaknuo je i da je prošle godine od 22 milijuna kuna namijenjenih opremanju zdravstvenih ustanova čak 80 posto otišlo na zagrebačko područje, a tek 20 posto na ostatak Hrvatske.

Kramarić je kazao kako se HDZ ne slaže s ministrovom ocjenom da u bolnicama radi previše čistačica, kuhara i ostalog osoblja koje vodi brigu o prehrani, nabavci hrane i higijeni. Predložio je osnivanje klastera po regijama za čišćenje i kuhanje za bolničke pacijente, koji bi bili isključivo pod nadzorom države, 'a ne da se prepuste privatluku i rodbinskim vezama'.

Liječnik Dražen Vidović, član Gradskog odbora HDZ-a, tužnom je ocijenio situaciju da su u Hrvatskoj problem oko 8.000 bolničkih liječnika i oko 35.000 medicinskih sestara, čije plaće i prekovremeni sati 'nikako ne mogu biti razlog tolikoj bahatosti ministra Ostojića'.

'Ustrajavanje na takvim stavovima govori da je Hrvatska u velikim problemima, a postupci Vlade i ministra Ostojića prema liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima ponižavajući', poručio je Vidović.

Ministru je poručio i da 'umjesto brige o svom 'stajlingu' vodi brigu o hrvatskom zdravstvu'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene