Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Neočekivana pošiljka

Osječanin u šoku: 'Mogao sam ostati bez svega. Na obavijesti je bilo moje ime, adresa, OIB...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obavijesti koju je primio iz jednog odvjetničkog ureda pisala je da mora platiti 25 tisuća kuna duga.

Osječanin (40) ostao je bez riječi kada je otvorio kuvertu s obavijesti na kojoj je stajalo da mora platiti 25 tisuća kuna duga s pripadajućim kamata i troškovima odvjetnika, ali i da je riječ o dugu njegove 'pokojne majke' koja je bila - živa i zdrava, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo"

'Da kojim slučajem imam slabije srce, mislim da bih ostao na mjestu mrtav', priča Osječanin. Ime pokojnice u obavijesti nije se, naravno, poklapalo s imenom njegove majke, a pisalo je i kako ima sestru i brata, dok on ima samo sestru. No podaci koji su navedeni, a koji jesu njegovi bili su ime i prezime, adresa i OIB.

Obaviješten je i da nikakva žalba ne odgađa ovrhu, ali svoj srećom račun je zatvorio nakon što je poduzeće koje je vodio otišlo u stečaj. Da nije, ostao bi, kaže, bez svega.

Pogledajte klasičan primjer kako na tržnicama neki prodavači varaju kupce

Nakon početnog šoka i shvaćanja da se ne radi o njegovom dugu, nazvao je prijatelja odvjetnika te zatražio savjet. Kontaktirao je i odvjetnički ured iz kojeg je obavijest stigla te ih obavijestio da je njegova majka živa te da stan koji je naveden, a zbog kojeg je nestao dug, nije njegov. Isti dan poslao je i žalbu na koju očekuje odgovor.

'Iako znam da je riječ o pogrešci, neću se smiriti sve dok ne dobijem crno na bijelo, iz čega će biti vidljivo da nije riječ o meni, nego o osobi koja možda ima isto ime i prezime, no ne i moj OIB', rekao je.

'Uljez' im u vlastitom domu poručio - 'Sjetit ćete se vi mene kada dobijete rak'

Da mu je skinut novac s računa, priča, sigurno bi prošli mjeseci dok bi dokazao da to nije on pa ne zna od čega bi u međuvremenu živio.

'Ovo je kardinalna pogreška, koja me je šokirala, i uopće mi nije jasno odakle njima moj OIB i tko ga je zamijenio. Taj netko morao bi odgovarati za ovaj propust', zaključio je. Još uvijek razmišlja hoće li nakon što dobije odgovor na žalbu pokrenuti tužbu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene