Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaboravljeni grad'

Osim na 5. kolovoz, Knin kao da ne postoji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka i predsjednik danas ipak zajedno kreću u Knin gdje se priprema središnja proslava obljetnice akcije Oluje - u kojoj je prije 14 godina oslobođen Knin i zaključen Domovinski rat.

Četrnaest godina prošlo je otkako se na vrhu kninske tvrđave ponovno zavijorila hrvatska trobojnica. Od tog dana do danas, složni su Kninjani, malo toga se promijenilo. Ništa nova osim što svake godine na jarbolu imamo zastavu više.  U Kninu stoluje jedna od najmlađih hrvatskih gradonačelnica. Ljudi njezinih godina, posebice povratnici perspektivu vide dosta mutno. Kraljevski grad nazivaju i zaboravljenim gradom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Oluja: U 84 sata oslobođeno 10.500 četvornih kilometara Slika nije dostupna Knin: Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

>>'Prognani Srbi vratit će se kad-tad u Hrvatsku'

Jedan dan u godini kad ga se svi sjete, sutra je, peti kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Ostalih dana u godini, Knina kao da nema na zemljopisnoj karti. Knin trese nezaposlenost. U posjet rodbini jedanput, dva godišnje dolazi se ponajviše iz Bosne i Srbije. Tamo bi o svom rodnom gradu željeli slušati ljepše vijesti. I da, spomene se Zvonimirov grad ponekad kad temperature dosegnu 40 u hladu. Kakve vrućine na kninskim ulicama. Danas je peti kolovoz. Rekli bi građani, i njihov je Knin je dočekao svoj red.

>> Knin: Ne dijelimo žrtve ratnih zločina

Mislite li da se Dan domovinske zahvalnosti dostojno obilježava?

  • Da
  • Ne
  • Niti približno kako bi trebalo
  • Briga me, glavno da ne radim

Ukupno glasova:

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene