Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše stanje škola

U osječkim školama rat kao da nije završio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osijeku 20 godina nije sagrađena, niti jedna osnovna škola. Postojeće školske zgrade su u strašno lošem i derutnom stanju.

U osječkim školama kao da rat nije završio. Učenici i njihovi učitelji bore se sa stropovima i podovima. Ovoga puta nisu krive granate, već zub vremena. 'Škola je izgrađena 1963. godine i evo već zamor materijala, ponekad neki dio otpadne', rekao je Ivan Živić iz osnovne škole Franje Krežme u Osijeku. Ravnatelj ove škole ne želi ni pomisliti što bi se dogodilo da najmanji komadić betona padne nekom djetetu na glavu. 'Ova škola zahtjeva kompletnu adaptaciju. Ne samo ova, nego i druge škole u gradu', dodaje Živić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti...

Katastrofalno stanje osječkih osnovnih škola posljedica je dugogodišnje nebrige lokalnih vlasti. Prava je sreća što nitko nije stradao. 'Po svim školama sam tražio što su hitne intervencije. Samo za hitne intervencije bi hitno trebalo deset milijuna kuna', rekao je Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik. No, u gradskoj blagajni nema deset milijuna kuna. Novac su pojeli neki drugi projekti, poput besplatnih laptopa za sve učenike petih razreda. Roditelji s pravom strahuju za sigurnost svoje djece.

'Nisam sigurna i bojim se. Bilo je slučajeva da se lupe u rubove stola. Učionica u koju ide moja malena stvarno je vrlo mala. Oni tamo imaju malo prostora. Nisam sigurna', rekla je majka Zorica Androjić. 'U kakvom je stanju škola to čujem, ali kakvo je stvarno stanje ja ne znam. Što reći? Toliko je sigurna koliko bi trebala biti, barem se nadam', smatra otac Vinko Šušak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene