Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječka pametna klupa, netragom je nestala, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić za taj čin optužuje vandale.


Pametna klupa, koja je u Osijeku postavljena na Vijeću Ivana Meštrovića, koštala je 22.000 kuna, a sad je netragom nestala i nitko ne zna što se zapravo dogodilo s njom.

Vezani članci Dječja kolica (Foto: PIXSELL/Marko Lukunić) Bizarna krađa u Osijeku: Netko je iz dječjih kolica ukrao vrećicu s više tisuća kuna Ivan Vrkić i Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Vrkić o kritikama upućenim Vladi: ''Predsjedničino propitivanje apsolutno je u redu jer se kroz to vidi da svatko radi svoj dio posla''

Osječki gradonačelnik vjeruje da je riječ o čistom vadalizmu te u objavi na svojem Facebook profilu poziva građane Osijeka da obrane grad od "manjine koja vrši teror".

Vrkić je napisao da su i snimke nadzornih kamera tog vandalizma dostavljene policiji, ali da su im iz policije rekli da oni ne mogu više ništa učiniti, jer nemaju metode otkrivanja počinitelja.

"Ovo je ono što je ostalo od pametne klupe postavljene na Vijeću Ivana Meštrovića. Betonsko postolje.

Klupa nije oštećena i odnesena na popravak, kao što bi netko pomislio, već je vandalsko ponašanje poprimilo jednu potpuno novu razinu. Naime, klupa u koju je uloženo oko 22.000,00 kn naprosto je iščupana (!?) i ukradena, a svjedoka u ovom trenutku nema.

Kamere nisu rješenje. Snimke vandalskih činova smo dostavljali policiji koja nam je povratno javljala kako ništa ne mogu učiniti. Uz dužno poštovanje, ako počiniteljima nije jasno snimljeno lice (što vjerujem da nije za očekivati jer se maskiraju) ne prihvaćam policijsko obrazloženje da nemaju metode otkrivanja počinitelja. Iskreno, ne želim niti vjerovati u to jer ako je istina onda ta ista policija koja zakon iznimno revno provodi, primjerice, na biciklistima očigledno ne može učiniti ono najbitnije - zaštititi grad i njegove građane.

Pozivam sve vas da zajedno obranimo naš Osijek. Ovakvo ponašanje jednostavno je postalo nepodnošljivo i mučno je gledati da manjina vrši teror nad ljudima koji vole svoj grad. Dosta je! #VolimOsijek", stoji u Facebook objavi gradonačelnika Vrkića.