Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SRAMOTNI VANDALSKI ČIN

Iščupali je i odnijeli: Kako je u Osijeku u jednoj noći nestala klupa vrijedna 22.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka pametna klupa, netragom je nestala, a osječki gradonačelnik Ivan Vrkić za taj čin optužuje vandale.

Pametna klupa, koja je u Osijeku postavljena na Vijeću Ivana Meštrovića, koštala je 22.000 kuna, a sad je netragom nestala i nitko ne zna što se zapravo dogodilo s njom.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Osječki gradonačelnik vjeruje da je riječ o čistom vadalizmu te u objavi na svojem Facebook profilu poziva građane Osijeka da obrane grad od "manjine koja vrši teror".

Vrkić je napisao da su i snimke nadzornih kamera tog vandalizma dostavljene policiji, ali da su im iz policije rekli da oni ne mogu više ništa učiniti, jer nemaju metode otkrivanja počinitelja.

"Ovo je ono što je ostalo od pametne klupe postavljene na Vijeću Ivana Meštrovića. Betonsko postolje.

Klupa nije oštećena i odnesena na popravak, kao što bi netko pomislio, već je vandalsko ponašanje poprimilo jednu potpuno novu razinu. Naime, klupa u koju je uloženo oko 22.000,00 kn naprosto je iščupana (!?) i ukradena, a svjedoka u ovom trenutku nema.

Kamere nisu rješenje. Snimke vandalskih činova smo dostavljali policiji koja nam je povratno javljala kako ništa ne mogu učiniti. Uz dužno poštovanje, ako počiniteljima nije jasno snimljeno lice (što vjerujem da nije za očekivati jer se maskiraju) ne prihvaćam policijsko obrazloženje da nemaju metode otkrivanja počinitelja. Iskreno, ne želim niti vjerovati u to jer ako je istina onda ta ista policija koja zakon iznimno revno provodi, primjerice, na biciklistima očigledno ne može učiniti ono najbitnije - zaštititi grad i njegove građane.

Pozivam sve vas da zajedno obranimo naš Osijek. Ovakvo ponašanje jednostavno je postalo nepodnošljivo i mučno je gledati da manjina vrši teror nad ljudima koji vole svoj grad. Dosta je! #VolimOsijek", stoji u Facebook objavi gradonačelnika Vrkića.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene