Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osijek bi za nekoliko godina trebao dobiti 450 milijuna eura vrijednu elektranu na plin, koja će uz električnu energiju proizvoditi i paru za gradsko grijanje.


Osijek će 2017. godine dobiti novu elektranu na plin. Investicija vrijedna 450 milijuna eura proizvodit će dvostruko više struje nego što trenutačno za hrvatsko tržište proizvodi nuklearna elektrana Krško.

>> Ombla na čekanju zbog šišmiša!

Vezani članci Slika nije dostupna Vrdoljak: HEP će objaviti nove tarife. Struja će možda poskupjeti Slika nije dostupna Splitska udruga potrošača: Prijeti nam energetsko siromaštvo

Osim struje, elektrana će proizvoditi i paru za gradsko grijanje. Projekt je predstavio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Istaknuo je da će na izgradnji, a kasnije i na održavanju elektrane, biti zaposleno više od 100 ljudi.

U istočnoj Hrvatskoj HEP proizvodnjom zadovoljava tek pet posto potreba za električnom energijom ove regije. Na prijenosu struje iz drugih dijelova Hrvatske na godinu se gube deseci milijuna eura.

'Utjecaj ovog bloka, kada se izgradi, u cjelokupnoj proizvodnji HEP-a je preko 20 posto, znači mi tada bitno utječemo na proizvodne kapacitete HEP-a', rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook