Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu privedeni ni uhićeni

Osijek: Saslušani branitelji, idućih dana u policiji i Tromblon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina hrvatskih branitelja koje Srbija sumnjiči za ratne zločine u Vukovaru saslušani su u osječkoj policiji. Na popisu sumnjivih je i Petar Janjić Tromblon.

Njega bi, kako doznajemo, policija trebala saslušati u idućih nekoliko dana. U policiji kažu da nisu ni privedeni, ni uhićeni. Iskaz su dali temeljem zahtjeva državnog odvjetništva koje će nakon toga odlučiti o daljnjim koracima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srpsko tužiteljstvo: Nema optužnice Dr. Bosanac: Ne želim dizati buku jer su 'oni' tada sretniji Slika nije dostupna Uskoro s obitelji Purdina supruga: Smirenija sam, znam da dolazi kući

Petar Janjić jedan je od četvorice hrvatskih branitelja koje traži Srbija. Poslije vukovarske bitke i devet mjeseci fizičkih i psihičkih tortura u logorima jedna je ovo od težih situacija u kojoj se našao. Ponovno mora dokazivati da nije počinio ratni zločin.

'Ja sam iz Vukovara doputovao u Zagreb gdje čekam sutrašnji završetak sastanka dva ministra pravosuđa Republike Hrvatske i Srbije. Tu sam i nemam zbog čega bježati. Da vam pravo kažem, nemam više povjerenja. Vukovar je bio izdan i predan na klanje, mi smo završili onako kako smo završili, znate dobro sami svi i svi građani ove domovine. Što možemo očekivati?', upitao se bivši branitelj Petar Janjić zvani

>> Srbija traži progon i branitelja Tromblona i Maslova
Tromblon

Podsjetimo, Srbija od Hrvatske traži četiri hrvatska državljanina zbog ratnog zločina. Uz uhićenog Tihomira Purdu, na popisu su Petar Janjić Tromblon, bivši kosovski premijer Agim Ceku, Danko Maslov i Siniša Mišić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene