Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Predstavljena lista HSU-a za osječko Gradsko vijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće Ivan Jakobljević izjavio je u Osijeku kako HSU izlazi na ove izbore s velikim ambicijama te da je to stranka "čija će se politička i programska načela morati uvažavati".

Jakobljević je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni kandidati s liste, rekao da se HSU protivio prijevremenim izborima, jer je "ispravno procijenio da će to paralizirati grad i dovesti ga u situaciju u kojoj se ne može provesti rebalans gradskog proračuna, a upitno je hoće li se nakon izbora moći sastaviti nova izvršna vlast i donijeti proračun za iduću godinu".

Pročitajte i ovo Marlene Engelhorn Želi platiti i porez! Naslijedila 25 milijuna eura pa ih odlučila razdijeliti: "Moć i bogatstvo nisam ničime zaradila" Slika nije dostupna Samo četiri protiv Split: Gradsko vijeće za obavezno obilježavanje Dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima

Ako budemo sudjelovali u vlasti, zauzimat ćemo se da svi
umirovljenici u gradu imaju besplatan prijevoz te da se
umirovljenicima, s mirovinom nižom od 1500 kuna, omogući dodjela trajne financijske potpore za velike kršćanske blagdane, rekao je Jakobljević.

Ustvrdio je kako su ti projekti realno ostvarivi te je pozvao na
izbore i one koji se do sada nisu odlučili hoće li iskoristiti svoje biračko pravo, jer eventualnom apstinencijom pogoduju tzv. velikim strankama, kojima odgovara mali odaziv birača.

Ocijenivši da se nova gradska vlast neće moći formirati bez HSU-a, Jakobljević je rekao kako su, nakon izbora, spremni koalirati s onima koji će prihvatiti njihov program "Za bolji Osijek".

Na novinarski upit postoje li neke stranke s kojima HSU neće
koalirati, Jakobljević je odgovorio kako "ima onih s kojima će teže sjesti za stol", pojasnivši kako mu je zasmetala nedavna izjava
premijerskog kandidata HNS-a Radimira Čačića u Osijeku koji je, spominjući HSU u političkom kontekstu s HDZ-om i HSLS-om, upotrijebio izraz "maknimo smeće s ulica Osijeka i iz Slavonije".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene