Obavijesti Video Pretražite Navigacija
incident na stadionu

U stanovima uhićenih navijača pronađeno oružje, pirotehnika, znakovlje s obilježjima mržnje...

Aktualno Galerija Navijače privode na sud - 4 Navijače privode na sud - 4 Foto: Davor Javorovic/Pixsell Navijače privode na sud - 3 Navijače privode na sud - 3 Foto: Davor Javorovic/Pixsell Navijače privode na sud - 5 Navijače privode na sud - 5 Foto: Davor Javorovic/Pixsell Navijače privode na sud - 2 Navijače privode na sud - 2 Foto: Davor Javorovic/Pixsell +5 Navijače privode na sud - 1 Galerija 1/10 >>
Navijači koji su na utakmici Vatrenih u Osijeku pjevali ustaške pjesme i sudjelovali u izgredima saslušani su na Prekršajnom sudu u Osijeku.

Na Prekršajni sud u Osijeku, u pratnji policije, privedeno je u ponedjeljak preostalih osam od ukupno 12 uhićenih navijača. Ispitani su i izrečene su im nepravomoćne kazne zatvora i zabrane odlaska na utakmice, neki su djelo priznali, drugi su opovrgavali da su na utakmici Hrvatske i Turske pjevali ustaške pjesme.

Sud raspolaže fotografijama i snimkama nadzornih kamera. Jednom osumnjičenom prekršaj nije dokazan, pa će se sud o njemu izjasniti nakon vještačenja. U jednom slučaju, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, dogodila se zamjena identiteta. Tijekom dana se očekuju i nova uhićenja.

Pročitajte i ovo Tuneli ispod Gaze - 5 taktička prednost FOTO Gaza metro - ovo je misteriozni labirint ispod zemlje pred kojim su Izraelci nemoćni: Hamas je izgradio stotine kilometara tunela

"Neki su dobili uvjetne kazne, a neki su dobili 30 dana bezuvjetno. Svi su pušteni na slobodu i nezadovoljne strane imaju pravo žalbe. Jedino za našeg branjenika nije stvar završena, provest će se neka vještačenja i svašta nešto, ali to je već stvar postupka", rekao je odvjetnik Dražen Srb

Policija je pretražila stanove 12-orice uhićenih, a tijekom pretrage su pronašli i oduzeli više komada zabranjenog oružja, zatim veću količinu pirotehničkih sredstava, znakovlje s obilježjima mržnje, opasna sredstva i sredstva pogodna za napad i nanošenje ozljeda.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Rat na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Izraelska policija počinje naoružavati civile. Iranci poručuju da je širenje sukoba u neizbježnoj fazi

U nedjelju je bilo ispitano četvero navijača, a dobili su nepravomoćne presude, rekla je Vanda Horvat, glasnogovornica Općinskog suda u Osijeku.

Od nedjelje ujutro na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije uhićeno je 12 navijača zbog incidenta na kvalifikacijskoj utakmici nogometnih reprezentacija Hrvatske i Turske, odigranoj 12. listopada u Osijeku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene