Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaj u padu

Osijek: Kreću procjene štete od poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nedavnih visokih vodostaja Dunava i Drave Osječko-baranjska županija pokrenula je postupak procjene štete od poplava na poljoprivrednim površinama i gospodarskim objektima.

Nadležna općinska povjerenstva idućih dana počinju s prikupljanjem podataka o pričinjenim štetama za vrijeme poplava na području uz Dunav i Dravu u Osječko-baranjskoj županiji, nakon čega će ih dostaviti županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, izjavio je župan Vladimir Šišljagić nakon sjednice Stožera zaštite i spašavanja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne očekuju se veći problemi U Osijeku pripremno stanje zbog poplava Slika nije dostupna Fascinantni prizori FOTO Panoramski pogled na monstruozni vodeni val

>>Šišljagić: Vodeni val kod Batine spremno dočekan

Kad se prikupe podaci o štetama koje je pričinila poplava, župan Šišljagić razmotrit će mogućnost proglašenja elementarne nepogode. Vodostaji Dunava i Drave i dalje opadaju, sve potrebne mjere i službe i dalje su na istom stupnju pripravnosti, ali stanje je povoljno.Noćas je zabilježena manja intervencija na nasipu kod vikend naselja Karašica, zbog pojave procijednih voda, što je brzo sanirano, rekao je Šišljagić. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene