Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: HSLS-HSS predstavili listu za gradsko vijeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj koalicijske liste HSLS-a i HSS-a na prijevremenim osječkim izborima Zlatko Benašić (HSLS) izjavio je kako ova koalicija želi stvoriti preduvjete za otvaranje 6.000 novih radnih mjesta, otvaranjem novih poslovnih zona te smanjiti cijene komunalnih usluga, koje su prije dvije godine neprimjereno povećane.

Na konferenciji za novinare Benašić je kazao da ova koalicija izlazi na izbore jer je, kako drži, "nasilje politike nad zakonima srušilo legitimnu gradsku vlast", čime je osječki proračun dodatno kažnjen s 3,5 milijuna kuna, na koliko se procjenjuje trošak organizacije prijevremenih izbora.

Pročitajte i ovo Koalicija u središnjici SDP-a Predstavljena koalicija "Rijeke pravde": "Građani su najveća rijeka koja će odnijeti sav talog i smrad koji nam se nakupio u 30 godina" Ivan Martan, Nikica Augustinović i Nada Šikić "Za Domovinu" Tri stranke predstavile novu koaliciju: "Desnica je u Hrvatskoj ozbiljna alternativa, ne smijemo si dopustiti getoiziranje"

Kandidat s liste i predsjednik osječkog HSS-a Marko Josipović istaknuo je da su neki od prioriteta koalicije otvaranje novih radnih mjesta te razvoj Sveučilišta, ali i izvući Osijek iz izolacije te pozicije grada-slučaja.

Na upit novinara o mogućim koalicijama nakon izbora Benašić je odgovorio kako sigurno neće biti koaliranja s onima koji su, pokušajem gradnje sportske dvorane "Gradski vrt", po modelu javno-privatnog partnerstva, bili spremni oštetiti gradski proračun za milijunske iznose.

Ostale političke opcije u gradu su prihvatljive i sukladno izbornim rezultatima, bit će potrebno razgovarati o budućim koalicijama, rekao je Benašić dodavši da su od središnjice stranke dobili ponudu za sufinanciranje kampanje, ali da još nemaju točnu procjenu njenih troškova.

Središnjica HSLS-a je iskazala volju pomoći, koliko god je to moguće, ustvrdio je Benašić.

Na novinarski upit Benašić je kazao kako se predsjedništvo HSLS-a još nije očitovalo o inicijativi osječkog ogranka za isključivanjem zamjenika predsjednice Zlatka Kramarića iz stranke, ali da inicijativa i dalje ostaje na snazi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene