Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Osijek

Osijek: HDZ protiv podjele Hrvatske na dvije statističke regije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski HDZ upozorio je danas da bi najavljena podjela Hrvatske na dvije statističke regije, kontinentalnu i jadransku, bila štetna za osam slabije razvijenih kontinentalnih županija jer bi zbog nje izgubile velik dio potpora iz europskih fondova.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare da je Kukuriku koalicija u predizbornom programu najavljivala podjelu na pet statističkih regija, a sada se došlo do podjele na dvije regije, što se potpuno razlikuje od smjernica i politike kohezije Europske unije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović OSRH u politici Milanović žestoko odgovorio Luciću: "Njegovo političko divljanje do kraja ga razotkriva kao pokvarenog čovjeka" Ivan Anušić Udarci u kampanji Ministar se obrušio na Milanovića: "Donosio je odluke koje su išle na štetu Slavonije i cijele Hrvatske"

Pozvao je čelnike tih županija i saborske zastupnike iz tih izbornih jedinica da se zauzmu za promjenu predloženog modela kako bi se Hrvatska podijelila na najmanje tri statističke regije.

Vlada podijelila Hrvatsku na dvije regije. Tko dobiva, a tko gubi?

U HDZ-u upozoravaju kako se spajanjem slabije razvijenih kontinentalnih županija s gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom dobiva jedinstvena statistička regija s fiktivno većim stupnjem razvijenosti, zbog čega će se regionalne potpore Europske unije smanjiti na 25 posto iako bi, s obzirom na stupanj razvijenosti, posebice slavonskih županija, trebale biti 50 posto.

Ističući da će odgovornost za donošenje odluke i buduće stanje na tom području snositi saborski zastupnici vladajuće Kukuriku koalicije, Anušić je poručio da bi upravo oni trebali utjecati na premijera Zorana Milanovića da promijeni odluku ili priznati da su odustali od predizbornog obećanja o podjeli na pet statističkih regija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene