Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Djeci u vrtiću prijete narkomanske igle, razbijene boce...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki roditelji na rubu su živaca i u strahu za svoju djecu! Odbačene boce, opušci, narkomanske igle - tragovi su divljanja u dvorištima dječjih vrtića.

U noćnim satima, najviše vikendom, to su omiljena okupljališta vandala i narkomana. Policija je, za sada, nemoćna.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 1 neugodno iznenađenje Povećali su im subvencije, ali ni to nije dovoljno, roditelji su ogorčeni: "Gradski je vrtić otprilike 200 eura jeftiniji" Ilustracija Očekuju i rast plaća Zagreb povećao mjesečnu subvenciju privatnim i vjerskim vrtićima, pogledajte za koliko

Prepiljena ograda, na klupici krhotine stakla. Umjesto vrtićke djece na igralištu tinejdžeri. Ne obaziru se niti na voditeljicu vrtića, niti na našu kameru. Kad su ovako bezbrižni danju, što tek rade noću?

- Pronalazimo sve i svašta. Od raznorazne ambalaže, najviše boca razbijenih, čak su nalazile naše spremačice i tabletice, a nedavno je pronađena i jedna šprica, kaže nam Margita Cvitić, voditeljica Dječjeg vrtića Ivančica. 

Uz opasne rekvizite mladi vandali ostavljaju tragove na fasadi. Razbijaju prozore, penju se na krov vrtića.

- Zovemo policiju, pravimo zapisnik i tu staje, dalje nema, dodaje Cvitić. 

U policiji tvrde da su pojačali noćne ophodnje. No, počinitelje nikako da zateknu u akciji.

- Nije dovoljno da nam tete u ponedjeljak dojave da je šteta ta i ta, jer je vrlo teško naći počinitelja. Međutim ako građani reagiraju i zovu 92 onda je velika vjerojatnost da ćemo ih zateći na mjestu događaja i uspjeti sankcionirati onako kako treba, kaže glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer. 

Stanari iz okolnih zgrada čiji prozori i balkoni doslovno gledaju u dvorište dječjeg vrtića ili ništa ne vide ili ne žele vidjeti.

Velika je vjerojatnost da su današnji vandali nekada mirno spavali i igrali se upravo u ovom dječjem vrtiću. Gdje su se u međuvremenu izgubila ta dobra djeca, teško je odgovoriti. Zahrđale lisice na vrtićkoj ogradi tek su upozorenje, ali ne prijestupnicima, već policiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene