Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro će predložiti paket zakona

Oruč-Ivoš: HDZ počeo pripreme za lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš rekla je danas u Splitu kako je stranka već počela pripreme za lokalne izbore, koji će se održati na proljeće, a najavila je i da će HDZ uskoro predložiti paket zakona za gospodarski oporavak.

'Počeli smo pripreme za lokalne izbore, ne u smislu da smo odredili kandidate, nego u smislu obilaska terena', rekla je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč-Ivoš, odgovarajući na novinarske upite na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Splitu povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autokratskih režima.

Istaknuvši kako se stranaka već konsolidirala te je 'na pravom putu', Oruč-Ivoš je opovrgnula medijske napise da će biti smjena u splitskom HDZ-u. 'Nema nikakvih smjena, ovo je jedna od najčvršćih organizacija HDZ-a', rekla je glasnogovornica HDZ-a, koja smatra da takve medijske napise plasiraju pojedinci, kojima smeta što 'stranka nema problema i jača je nego ikad'.

Podsjetivši kako je stranka prije mjesec dana predstavila konture svojeg programa i osnovala 23 odbora, Silvana Oruč-Ivoš je najavila kako će HDZ vrlo brzo Hrvatskom saboru predložiti zakonski paket, koji će se odnositi na oporavak gospodarstva, investicije i poreze. 'Na žalost, saborsko Predsjedništvo je u više navrata odbilo neke naše prijedloge i već sada u medijima daju izjave da neće prihvatiti ono što mi predložimo', kazala je.

Predsjednik županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a i župan Ante Sanader, odgovarajući na novinske upite odbacio je medijska nagađanja da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nezadovoljan njegovim radom.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

>> HDZ optužio vlast da ignorira žrtve komunističkih zločina

'Predsjednik HDZ-a Karamarko je više puta rekao kako je njegova politika, politika uvažavanja lokalnih i regionalnih nivoa. Znači, ono što izaberu lokalni i regionalni ljudi, tako će biti u HDZ-u', kazao je Sanader. Odluku o kandidatu HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog na lokalnim izborim donijet će županijski odbor HDZ-a, a gradski i općinski odbori će odlučivati o stranačkim kandidatima za gradonačelnike i načelnike općina, kazao je.

Te će odluke biti donesene na temelju HDZ-ovih anketa koje se već provode, rekao je. 'Slušat ćemo naše, a ne nečije druge ankete, i oni, koji po našim anketama budu najbolje stajali, bit će naši kandidati za župana, gradonačelnike i načelnike općina", naglasio je Sanader, dodavši kako 'neće ulica' odlučivati o tim kandidatima.

Najavio je i kako će zbog suše 'sigurno biti proglašena elementarna nepogoda na većem dijelu Splitsko-dalmatinske županije'. Izrazio je žaljenje što Županija nema nikakvu pomoć od hrvatske Vlade za štete izazvane sušom kao što, dodao je, nije imala niti kad je u veljači padao snijeg. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene