Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene prometnice

Kaos na jugu Hrvatske: Orkanska bura bacala kamione s ceste kod Gračaca

Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 1
Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 1 Pixell
Aktualno Galerija Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 1 Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 1 Foto: Pixell Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 2 Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 2 Foto: Pixell Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 3 Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) - 3 Foto: Pixell +0 Orkanska bura na istom mjestu na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula dva kamiona (Foto: Pixell) Galerija 1/4 >>
Orkanski vjetar, snježna vijavica i snijeg otežavaju promet, zbog čega HAK vozačima savjetuje da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Orkanska bura na cesti Gračac - Zaton Obrovački prevrnula je dva kamiona na istom mjestu. Srećom, vozači su prošli bez ozljeda.

Snimke i fotografije stanja na cestama šaljite nam na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

Orkanska bura stvara velike probleme u prometu. Najviše problema stvorila je vozačima kamiona, na pojedinim dionicama, toliko je jaka da ih je prevrtala. Pojedine dionice autocesta, ali i državnih cesta zatvorene su za sav promet. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica.

"Vozači zovu, stanje je zaista otežano, evo sada se već stanje malo počelo i stabilizirati, bura je počela opadati, posebice na riječkom području gdje se većina cesta već otvorila za sve kategorije vozila međutim u podvelebitkosm području i dalje su ograničenja", rekla je Sandra Pučić iz HAK-a.

"Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto", izvijestio je u petak ujutro HAK.

Brojne prometnice bile su tijekom jutra zatvorene zbog olujnog vjetra, no HAK javlja da je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica od 9:30 sati otvorena je za osobna vozila.

Također, prema posljednjem izvještaju državna cesta DC1 na dionici Gračac-Knin i DC50 Sveti Rok-Gračac otvorene su za sve skupine.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Pose, darje,državna cest, a DC54 Maslenica-Zaton Obrovački Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; Paški most;DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (za ostala vozila obilazak je straom cestom DC3 kroz Gorsko kotar) i DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

"Snijeg pada u Lici, Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme", poručuju iz HAK-a.

Dio prometnica zatvoren je zbog snijega, a neke su zatvorene i zbog vode na kolniku. Ukoliko krećete na put, OVDJE provjerite stanje na cestama.

"Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima", javlja, između ostalog, HAK.

Tijekom noći i jutra probleme na prometnicama stvarala su i prevrnuta teretna vozila, a odmorišta na autocesti A1 bila su popunjena.

Snijeg na Konavoskim brdima

Tijekom noći nešto je snijega palo i na Konavoskim brdima, a na cestama su proglašeni zimski uvjeti, izvijestila je Općina Konavle. Prema zapovjedniku Zimske službe JVP-a Konavle Mariju Magudu, na cestama je oko dva do tri centimetra snijega.
 
"Ralice su odmah izašle na teren i ceste se čiste. Na snazi su naravno zimski uvjeti i svim vozačima savjetuje se oprez", rekao je Magud.

Noć u samostanu

Putnici koji su u četvrtak u popodnevnim satima Autotransom i Puntamika lineom krenuli iz Zagreba prema Zadru ostali su zarobljeni u Gračacu, javlja Antena Zadar. Zbog snježne vijavice onemogućeno im je putovanje prema jugu zemlje, zbog čega je odlučeno da noć provedu u tamošnjem samostanu.

"Autobusi su puni, ispred nas je i nekoliko kamiona. Ima djece, starijih… Na sreću, samostan je otvoren za potrebe ljudima. Morat ćemo biti strpljivi, jer trenutno nije otvoren niti jedan pravac prema Dalmaciji", rekao je jedan od putnika iz autobusa.

Kakvo  nas vrijeme očekuje?

U većini krajeva u petak će biti umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeni snijeg padat će uglavnom u Lici i Gorskom kotaru te na istoku Hrvatske, posebice u prvome dijelu dana.

U Dalmaciji, većinom južnoj, padat će kiša, a mjestimice je moguća i susnježica ili snijeg.

U Istri te ponegdje u Hrvatskom primorju bit će barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, krajem dana na krajnjem istoku jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, poslijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 2 do 8, na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva Celzijevih.

U subotu se na Jadranu očekuje sunčanije vrijeme, a u nedjelju uz više oblaka na krajnjem jugu može pasti malo kiše.

Vjetar na kopnu će biti većinom slab. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, u nedjelju će prolazno okrenuti na istočnjak i jugo. Očekuje nas postupno sve toplije vrijeme.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene