Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Među rukotvorinama i različitim proizvodima izloženima na sajmu u Sesvetama jučer su se na nagradnoj igri dijelile i životinje, a to je u Hrvatskoj zakonom zabranjeno.


U nedjelju poslijepodne u središtu Sesveta održavao se sajam na kojem su bili izložene rukotvorine, prirodna kozmetika i slične stvarčice. Između ostalog bio je tamo i štand s tombolom. Tombola se, kako nam je javila naša čitateljica, plaćala 10 kuna. No, ono što ju je zaprepastilo i ogorčilo, i zbog čega nam se javila, bile su nagrade - glavna pas, a sporedna hrčak!

Vezani članci Pseći bjegunci Njihovi psi pravi su lukavci, mogu pobjeći čak i iz najstrožeg zatvora Psi (Foto: Screenshot/YouTube) Urnebesno nespretni psi do suza nasmijali vlasnike, uživajte u malim šeprtljama

Fotografija živih 'trofeja' već kruži Facebookom i skuplja negativne komentare građana, od kojih su si neki dali truda te s interneta skinuli odredbe zakona prema kojem je kazna za pravne osobe koje počine takvo djelo od 30.000 do 50.000 kuna. Pri tome jasno stoji da je  zakonom zabranjeno davati životinje kao nagrade u igrama na sreću. Tako stoji u članku 4., stavak 2., točka 6. Zakona o zaštiti životinja. Ukoliko i vi primjetite slično kršenje zakona pošaljite nam vaše fotografije  s informacijama na moj.report@novatv.hr.

>> Upornost psa spasila život 91-godišnjoj starici

Naša je čitateljica o svemu obavijestila udrugu za zaštitu životinja. 'Čuli smo za sramotan slučaj davanja životinja kao nagrada u tomboli i zasigurno ćemo slučaj prijaviti Veterinarskoj inspekciji. Zahvaljujemo građanima koji su se zgrozili nad ovim slučajem i reagirali', rekao nam je Luka Oman iz Prijatelja životinja. Pozvao je sve one koji su to vidjeli da se pridruže prijavi Veterinarskoj inspekciji. Oman je potvrdio da zakon zabranjuje takve djelatnosti i kažnjava ih već navedenim iznosima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook