Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave u Slavoniji

VIDEO Dramatično kod Županje: Nekoliko građana odbilo evakuaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog puknuća nasipa, potopljeno je Rajevo Selo.

Stanovnici Županje okupili su se te su postavili vreće s pijeskom na nasipu Save i time brane Županju. 'Stanovnici na neki način spašavaju Županju, ali još uvijek postoji mogućnost da puknu nasipi i nastane klizište. Situacija je kritična za sela Račinovci i Rajevo Selo', rekao je general zbora Drago Lovrić, načelnik GS OS za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Nema poplave - 1 Ne boje se vode Dok se drugi muče, na sjeveru Hrvatske nema poplava: Evo kako su oni riješili nekad velik problem

Pukao je nasip i voda se izlijeva na tom području. Helikopterom je iz tih sela izvučeno 5 stanovnika. Angažirano je 500 hrvatskih vojnika i dolazi ih još 500. 'Nasipi su na razini, ali mogu puknuti na bilo kojem mjestu. Pitanje je mogu li izdržati pritisak', kaže Lovrić. U nekim mjestima voda se popela do balkona kuća.

STRAŠNO! Najgore poplave u zadnjih 120 godina, evo koja su područja najugroženija

Lovrić dodaje kako su gotovo svi stanovnici iz kritičnih sela evakuirani, međutim dvije osobe odbile su evakuaciju. 'Osobe se nisu htjele evakuirati, a ako bude potrebno ići ćemo po njih helikopterom. Imamo uvježbane ljude koji su u stanju poduzeti sve kako bi spasili ljude na tom prostoru', kaže Lovrić.

Gradonačelnik Županje Davor Miličević kaže da su se stanovnici organizirali i okupili putem Facebooka te sada slažu vreće s pijeskom na nasipu.

'Napravili smo velik posao. Nadam se da ćemo uspjeti spasiti Županju. Sava više ne raste. Padom rijeke Bosne, smanjen je pritisak na Savu', rekao je Miličević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene