"Napominjem da je to posao načelnika policijskih uprava, a njima je usmenim nalogom obustavljen proces brisanja fiktivnih prebivališta. Pametnom dosta", rekao je Vlaho Orepić na konferenciji za medije.

Galerija


Nezavisni zastupnik Vlaho Orepić upozorio je da su fiktivna prebivališta politički zaštićena, kako bi se utjecalo na ishode izbornih procesa.

Vezani članci Vlaho Orepić upozorio je na fiktivna prebivališta (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Još jedan kandidat u utrci za Pantovčak: Vlaho Orepić sutra objavljuje kandidaturu Sud Bosne i Hercegovine (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Teške optužbe: "Hrvatska je pokušala vrbovati vehabije da prenose oružje". BiH otvorila istragu, reagirala i SOA

Vladajući, tvrdi, nemaju namjeru riješiti taj problem i ukinuti stanje kaosa i nezadovoljstva. Kaže i kako puno ljudi na osnovi lažnih prebivališta ostvaruje svoja ekonomska prava. Orepić upozorava da je - drugi dan nakon što je smijenjen s mjesta ministra unutarnjih poslova - prekinut proces brisanja fiktivnih birača.

"Napominjem da je to posao načelnika policijskih uprava, a njima je usmenim nalogom obustavljen proces brisanja fiktivnih prebivališta. Pametnom dosta", kaže Vlaho Orepić.